Sa prethodnog Miksera. Foto:Promo/Mikser

"Mikser festival" biće održan 8. i 9. oktobra u Zornića kući, nadomak Beograda, pod sloganom "Kiseonik", najavili su organizatori.

„U godini u kojoj je sve stalo, priroda je postala najveći saveznik ‘Miksera’. Želimo da slobodno dišemo, slobodno govorimo, budemo kreativni i povezujemo se sa onima koji dele iste vrednosti, tamo gde se kriju odgovori na dileme budućnosti – u prirodi“, istakao je Mikser tim.

Na onlajn platformi i fizičkim prisustvom u jedinstvenom, festivalskom ambijentu, predstaviće se više od 100 učesnika.

Ovogodišnje izdanje je osmišljeno kao „ThinkThank“ skup pozvanih stručnjaka, aktivista i mladih talenata koji će kroz razgovore, predavanja i radionice zajedno promišljati o načinima „popravke“ naše stvarnosti, u smeru zdrave životne sredine, kružne ekonomije, evropskog zakonodavstva, rodne ravnopravnosti, inkluzije i aktivnog starenja, participativnog urbanizma, eko-dizajna, angažovane umetnosti, kvalitetnog obrazovanja i slobodnih medija.

Foto:Promo/Mikser

Programske zone posvećene dizajnu i umetnosti će i ove godine činiti neizostavan deo festivala uz učešće inovativnih dizajnera „Mikserove“ selekcije „Mladi balkanski dizajneri“ koja će gostovati na prestižnom Milanskom sajmu dizajna 2021, kao i pobednika umetničkog konkursa „Black Box“, koji će na festivalu predstaviti svoje vizije „Spomenika za 21.vek“ i kroz dvodnevnu radionicu kreirati zajednički manifest u prostoru.

Organizatori su saopštili da zbog epidemiološke situacije i rizika od masovnih okupljanja, uobičajeni muzički program festivala biće odložen za iduće izdanje.

Zbog ograničenja broja prisutnih, svi sadržaji „Mikser festivala 2020“ biće dostupni široj publici i na internetu u vidu živih prenosa panel diskusija i emitovanja snimljenog materijala na Mikseorovom „Jutjub“ kanalu i društvenim mrežama.

Satnica direktnih prenosa iz Zornića kuće i detaljan festivalski program biće objavljeni 1. oktobra, najavio je organizator.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar