Predrag Miki Manojlović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ne bih govorio o politici jer se bojim da će, ako odgovorim, neko iz toga uzeti nešto što njemu odgovara, kaže naš poznati glumac.

Pričajući u intervjuu za zagrebačke „Novosti“, Miki Manojlović je govorio o svom poslednjem filmu „Stric“, o filmskoj industriji, ali se neminovno dotakao i politike.

„Nemam nikakav stav. Stav postoji u boksu, borilačkim sportovima i mačevanju. Kod slobodnog čoveka postoji mišljenje i ja sam to iskazao u slobodnom svetu, a u neslobodnom svetu neslobodni novinari iz razgovora kakav je ovaj ili neki drugi dolaze do tumačenja nečijeg stava a ne mišljenja, kod kojeg, ako nije preneto u potpunosti i u kontekstu, dolazi do rikošeta i odabira onog što je Manojlović rekao, pa od toga stvaramo o drugima mišljenje koje tzv. sajber zajednica lajkuje, šeruje ili koji već izrazi postoje. Živimo u vremenu lajka i šera, u vremenu istrgnutih delića misli ljudi koji misle i koji su kreativni i slobodni koliko je iko od njih mogao da bude slobodan, što je moj slučaj oduvek bio“, odgovara Miki Manojlović na pitanje kako komentariše političku situaciju u Srbiji.

„Reći ću nešto važno i bitno, nikad nisam bio član ni jedne stranke ili partije, iako bi me svako odavno poželeo, i komunisti i posle svi drugi. Nikad nisam bio član nikakvog odbora ni na nekoj upravljačkoj funkciji. Ja sam potpuno slobodan, nekorumpiran i neuprljan čovek. Kad nešto kažem, molim da se to prenese kako sam rekao, a ne da bude izvađeno iz konteksta i onda šerovano i lajkovano kao što to radi Ante Tomić, ugledni mrzitelj i katkad vrlo dobar kritičar vremena našeg. Vrlo ste me pogodili ovim pitanjem zato što vam trebam objašnjavati ono što ste i vi mislili. Kako je danas lako o nekom izreći mišljenje, kao da istresete iz rukava i kažete šta vi o meni mislite, ovo ili ono, a na osnovu čega. Ne bih govorio o politici jer se bojim da će, ako odgovorim, neko iz toga uzeti nešto što njemu odgovara. Zato neću ništa reći“, dodao je Manojlović.

Bonus video: Miki Manojlović Ako bih ušao u politku, verovatno bih bio predsednik države

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare