Dodela nagrada Narodno pozoriste
Miodrag Miki Krstović dobitnik nagrade Raša Plaović za sezonu 2020/2021 Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Nagrada "Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2020/2021. pripala je Miodragu Mikiju Krstoviću za ulogu u predstavi "Cement Beograd" Beogradskog dramskog pozorišta, saopštilo je danas Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS).

– Za Nagradu je predloženo 12 glumačkih ostvarenja, a petočlani žiri u sastavu glumci Tatjana Bošković, Jelena Stupljanin, Marko Marković, Nikola Rakočević i teatrolog Milivoje Mlađenović, odluku je doneo jednoglasno – navodi se u saopštenju UDUS-a.

Kako je najavljeno, nagrada će biti uručena Krstoviću 14. novembra nakon izvođenja predstave „Cement Beograd“ rađene po delu Milana Ramšaka Markovića, prema drami Hajnera Milera, u režiji Sebastijana Horvata.

Nagrada „Miloš Žutić“ je ustanovljena 1994. godine, Krstović je njen 27. dobitnik, a sastoji se od plakete sa likom Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade Miloš Žutić podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Bonus video: Slobodan Boda Ninković o odlasku u penziju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar