Mik Džeger, Dejv Grol, Mick Jagger, Dave Grohl
Mik Džeger i Dejv Grol. Foto: Printscreen/YouTube/Mick Jagger

Dok fanovi Rolingstonsa čekaju njihov album najavljen još prošle godine, frontmen Mik Džeger upravo je objavio još jedan solo singl "Eazy Sleazy" i na njemu peva o životu u izolaciji, vežbanju da igra uz TikTok, Bilu Gejtsu, vakcinama...

Mik Džeger (77), iako živa rok legenda, suočava se sa jednako opterećujućim i dosadnim iskustvima sa izolacijom kao i „običan svet“, pišu muzički kritičari, hvaleći njegov novi, juče objavljeni singl. Džeger u pesmi, preko žestokih gitara, peva buneći se protiv situacije u kojoj mu „šefuju tupani“, misleći na odgovor na pandemiju, negoduje zbog nasnimljenog lažnog huka navijača na televiziji kada se prikazuju utakmice, ironično kaže da uči da igra preko TikToka, komunicira preko Zooma…

„Pokušavam da napišem melodiju / bolje me potraži preko Zooma / vidi moje nagrabljene knjige / učim da kuvam / previše TV-a / kakva lobotomija / mislim da sam nabacio koje kilo / uzimam još jedne piće / pa ću da počistim sifon u kuhinji“, glase neki od besno otpevanih stihova.

Malo dalje, iako se žali na ograničenja zbog pandemije, ipak navodi: „Primili smo udarac pravo u bradu / brojke su zastrašujuće“, a onda i satirično dodaje: „primam vakcinu / Bil Gejts mi je u krvotoku / to je kontola uma“.

Pa ipak, u drugom delu pesme nešto je vedriji, predosećajući „baštu zemaljskih užitaka“, kada će „sve postati stvarno otkačeno“ i kada će sve „ići glatko kao podmazano”.

„To je pesma koju sam napisao o izlasku iz izolacije, sa nešto zaista neophodnog optimizma. Zahvaljujući Dejvu Grolu, koji je uskočio za bubnjeve, odsvirao i gitaru i bas, bilo je jako zabavno raditi sa njim“, naveo je Džeger u pisanom saopštenju.

Dok je Kit Ričards zabavljen priređivanjem reizdanja snimaka Rolingstounsa i njegovog „of benda“ X-Pensive Winos i sa Džegerom „radi na daljinu“ na novim pesmama, sve instrumente (bubnjeve, bas i gitare) na singlu „Eazy Sleazy“ odsvirao je Dejv Grol. Nekadašnji bubnjar Nirvane i osnivač benda Foo Fighters rekao je novinarima da mu je snimanje sa Džegerom „premašilo ostvarenje sna“.

Mik Džeger, Dejv Grol, Mick Jagger, Dave Grohl
Dejv Grol Foto: Printscreen/YouTube/Mick Jagger

„Teško je pretočiti u reči šta mi snimanje ove pesme sa sir Mikom znači. To je premašilo ostvarenje sna, upravo kada je pomislio da život ne može da bude još luđi nego što je. A to je pesma o letu, nema sumnje!“, poručio je Grol.

Ovo je prvi Džegerov solo rad nakon što je 2017. izašao njegov singl sa „Gotta Get a Grip“ i „England Lost“.

Stounsi su pre godinu dana objavili prvu pesmu koju su Džeger i Ričards napisali još od 2012. godine. Pod nazivom „Living in a Ghost Town“, pesma je, iako nastala ranije, prilagođena tome da oslika vreme prvog talasa pandemije i za samo četiri dana od objavljivanja dospela je na prvo mesto po slušanosti u više od 20 zemalja. Mnogi su u stihovima „život je bio tako lep / a onda smo svi zaključani… Molim vas neka se ovo završi, ova zaglavljenost u svetu bez kraja“ prepoznali lament nad životom „na pauzi“.

Ričards je rekao tada da ju je bend snimio za novi album, ali da je pandemija omela snimanje. A u razgovoru za magazin „Rolingstoun” jesenas je ispričao da on i Džeger „komuniciraju preko Atlantika i čekaju vakcinu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar