Izložba Transmutacija
Artefakt sa izložbe Transmutacija Nikole Mihajlovića u Bioskopu Balkan Foto:Promo

Samostalna izložba umetnika Nikole Mihajlovića "Transmutacija" otvorena je sinoć u Bioskopu Balkan i trajaće do kraja meseca.

Na ovoj izložbi autor je predstavio svoje radove nastale u periodu od poslednjih godinu dana, tokom kojih je stvarao u ateljeu Bioskopa Balkan.

– Arhitektonsko promišljanje i pristup određenoj problematici su ostavili jak uticaj na moje stvaralaštvo koje se vidi kroz korišćenje univerzalnih matematičkih odnosa, geometrije, linije… Sa druge strane, osetan je upliv spontane i neukroćene energije prirode i emocije. Može se reći da je odnos ovih kontrasta glavni put kojim se krećem u svom stvaralaštvu – objasnio je umetnik.

Nikola Mihajlović je rođen u Beogradu 1986. godine. Pohađao je Petu beogradsku gimnaziju a zatim stekao zvanje Mastera Arhitekture 2011. godine na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Umetničkim stvaralaštvom se aktivno bavi od 2008. godine u formi street arta, a kasnije i studijskog slikarstva. Dobitnik je prve nagrade na nacionalnom umetničkom konkursu „Voyage Bleu“, učesnik i organizator više međunarodnih i domaćih projekata iz oblasti umetnosti među kojima se izdvajaju serija izložbi pod nazivom „Scena“ na više lokacija u Beogradu, organizacija street art festivala u Požarevcu i Beogradu, učešće na „Start India“ festivalu u Indiji…

Izložba Transmutacija
Detalj sa izložbe Transmutacija Nikole Mihajlovića u Bioskopu Balkan Foto:Promo

Mihajlović je izlagao na brojnim kolektivnim i nekoliko samostalnih postavki u Srbiji i inostranstvu, među kojima se ističu solo izložbe u galeriji „Parobrod“ u Beogradu i galeriji „Espace Temoin“ u Ženevi, kao i dve kolektivne izložbe u Berlinu.

Izložba u Bioskopu Balkan nastala je u produkciji Fondacije “Saša Marčeta“, a može da se pogleda svakog dana od 10 do 20 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar