Scena iz filma Mi+OniFoto: Beldocs Promo

Novi film legendarnog britanskog muzičara Rodžera Votersa "Mi + Oni" biće prikazan 12. septembra na 14. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldoks, saopštili su organizatori.

Dokumentarac koji su režirali Šon Evans i osnivač čuvenog benda Pink flojd Voters gledaocima donosi koncertno svedočanstvo turneje „Mi + Oni“.

Film je snimljen u Amsterdamu 2017. godine tokom Votersove hvaljene turneje „Mi + Oni“ tokom koje je publici predstavio uživo njegove pesme sa čuvenih albuma Pink flojda kao i solo izdanja „Is This The Life We Really Want?“, povevši je na putovanje ispunjeno emocijama. 

Scena iz dokumentarca Foto: Beldocs Promo

Dokumentarac je napravljen tako da gledaocima pruža osećaj kao da su prisutni u areni i uživo svedoče vrhunskom performansu, kakav ne bi videli ni sa najboljih mesta u sali ili pak u bekstejdžu. Voters uvlači gledaoce u svoj distopijski svet, ispunjen ratovima, otuđenjem, gubicima, pohlepom, koji je predvideo još pločom „Animals“ sastava Pink flojd iz 1977. godine.

Votersovi koncertni spektakli, u šta se uverila i beogradska publika 2013. godine u Areni, čuveni su po višedimenzionalnom, čulnom iskustvu, zahvaljujući savršenoj audio-vizuelnoj produkciji i kvadrofoničnom zvuku koji oduzima dah. 

Voters i Evans su, stvarajući dokumentarac, upotrebili najinovativniju digitalnu i audio-vizuelnu tehnologiju kako bi kreirali monumentalnu produkciju, vanserijski spektakl koji sumira do tada neviđena vizuelna, audio i čulna iskustva. Film prati priču o majci i njenoj ćerki i njihov put ka bezbednijem svetu, uz moćnu muziku i poruke o ljudskim pravima, slobodi i ljubavi.

Rodžer Voters je posle ove turneje, koju je ovekovečio u dokumentarcu koji će biti prikazan na Beldoksu, za naredno leto najavio novu koju je nazvao „This Is Not A Drill“. 

Rodžer Voters Foto: Beldocs Promo

Festival Beldoks, 14. po redu, biće održan od 9. do 16. septembra, a pred publikom će se naći više od 120 filmova u programima: Međunarodni takmičarski program, Srpski takmičarski program, Vatromet, Meteori, Povetarac, Naslovna strana, Udarni termin… 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar