Foto:EPA/Fernando Bizerra Jr.

Članovi benda Metalika će se naći na bini prvi put posle 2019. godine, ali će publika moći da ih gleda samo na platnima u otvorenim i drajv-in bioskopima od 29. avgusta u Americi i Kanadi, prenose muzički magazini.

Bend je pozvan da učestvuje u projektu „Noći u drajv-inovima na bis“, tako što će snimiti ceo nastup i on će biti prikazivan u otvorenim bioskopima od 29. avgusta.

Koncert će, prema navodima iz saopštenja organizatora, biti snimljen u severnoj Kaliforniji, nedaleko od domova muzičara, a Metalika će svirati pesme iz svoje decenijama duge karijere. Koncert će otvoriti kanadski bend Three Days Grace kao predgrupa.

Karte za ovaj muzički događaj na ekranu puštene su danas u prodaju prvo preko fan klubova, a za dva dana će početi i prodaja na drugim mestima. Cena ulaznice je 115 dolara, a podrazumeva ulazak automobilom sa šest osoba, mogućnost četiri „skidanja“ njihovog „S&M 2“, živog albuma i snimka koncerta koji je Metallica snimila sa Simfonijskim orkestrom San Franciska, a izlazak ovog izdanja najavljen je za 28. avgust, pišu muzički magazini.

„S&M 2“ snimljen je u San Francisku 2019. godine i to je prvi put da Metalika sarađuje sa simfoničarima još od 1999. godine, podseća „Rolingstoun“.
Bend je nedavno objavio svoje izvođenje „Moth Into Flame“ sa tog izdanja, kao i pesama „Nothing Else Matters“ i „All Within My Hands“,  a na društvene mreže postavili su kraći snimak „Creeping Death“ sa probe.

Na ovom snimku članovi benda drže fizičku distancu i nose maske, izuzev pevača Džejmsa Hetfilda.

Koncert će, prema najavama, moći da se pogleda na ekranima stotina otvorenih bioskopa i drajv-inova, uz primenu svih potrebnih mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare