Merima Isaković. Foto: Privatna arhiva

Prekrasna je lavina časti i krik integriteta umetnika, koja odjekuje iz Brčkog diljem svih regiona bivše Jugoslavije, pa preko sedam mora i sedam gora, kaže za Nova.rs glumica Merima Isaković povodom ovogodišnjeg Susreta pozorišta u Brčkom.

Ovogodišnji 38. susret pozorišta u Brčkom neslavno se završio, jer su sve predstave odustale od takmičenja i žiriranja zbog toga što je jedan od članova žirija bio Branislav Lečić.

Povodom toga, naša glumica Merima Isaković kaže za Nova.rs da je solidarnost umetnost i jezik humanosti u nama samima.

– Prekrasna je lavina časti i krik integriteta umetnika, koja odjekuje iz Brčkog diljem svih regiona bivše Jugoslavije, pa preko sedam mora i sedam gora. Tačno je što je rekao dramski pisac Almir Imširević juče: Klaudije pred Hamleta nikada nije mogao i ne moze da stavi potvrdu o nedostatku dokaza.

Glumica dodaje da ne može, a da ne obgrli svim srcem i svom dušom  sve kolege koji su jedinstvenim nastupom stali u zaštitu protiv brutalnosti i fašizma bahatih nasilnika koji misle da im se sve može, da svakoga mogu silovati pa lažima linčovati i kaljati.

– Hvala vam ne samo u ime Danijele koja je smogla snage da progovori. Hvala vam u ime svih nemih žrtava koje se jos uvek boje. Daj im Bože snage vašeg glasa – rekla je Merima Isaković za Nova.rs.

Susret pozorišta u Brčkom je juče završen, a večeras će biti održan revijalni koncert Radeta Šerbedžije, ali bez dodele nagrada kako je u startu planirano.

Bonus video: Kako se branio direktor festivala koji su napustile sve predstave