Alan Rikman Foto:EPA/ANDREW COWIE

Ljubitelji Alana Rikmana, poznatog po ulozi Snejpa u serijalu o Hariju Poteru i Hansa Grubera u prvom delu filma "Umri muški", ali i po mnogim drugim rolama, imaju čemu da se raduju, jer do kraja godine izlaze njegovi memoari.

Pod nazivom „Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman“, kolekcija beleški Alana Rikmana (1946-2016) obuhvata period od 25 godina njegovog života. Rikman je oduvek želeo da objavi memoare, u čemu ga je podržavala supruga Rima Horton, koja je i zaslužna za to što će ugledati svetlost dana.

Ona je izlazak ovih memoara potvrdila krajem 2020. godine, a sada je zvaničan i datum izlaska – 18. oktobar 2022. Izjavila je da ovi memoari ne prikazuju samo Alana Rikmana glumca, već njegovu celu ličnost – humor, ljubav, umeće, pažnju koju je posvećivao detaljima i predanost umetnosti. Tekstovi obuhvataju njegova razmišljanja o sopstvenom životu, promenama u svetu, kao i sećanja na snimanje mnogih filmova, piše Citymagazine.

Izdavač „Canongate“ objavio je da je Rikman pisao dnevnike kao da je razgovarao sa nekim bliskim prijateljem i da oni daju fenomenalne vinjete – kratke, smislene uvide koji slikaju širu sliku i pružaju uvide ne samo u njegov, nego i život njegovih kolega i prijatelja. Naglasili su i da su oni intimni, perceptivni i veoma smešni.

Bonus video: Hit Ledžer – glumačka legenda koja nas je prerano napustila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar