Časovi baleta, ilustracija, Foto: shutterstock/By VGstockstudio

U Nacionalnoj fondaciji za igru u Beogradu od 13. do 25. jula biće održan majstorski kurs baleta i savremene igre, koji će voditi pedagozi sa Kube i iz Beograda.

Kurs je namenjen učenicima baletskih škola, od 7 do 12 i od 13 do 18 godina starosti, a časove će držati Randol Betankur, Kristofer Vaskez, Olja Đukić i Luka Lukić, navodi se u saopštenju Nacionalne fondacije za igru.

Pored baleta i rada na „pas de deux“ tehnici, deca i mladi igrači će se susresti sa savremenom igrom, hip hopom, salsom i novim formama umetničke igre.

Randol Betankur rođen u Holginu, na Kubi, nakon završene Nacionalne baletske škole u Havani, sa diplomom baletskog igrača i pedagoga, otisnuo se u svet 2012. godine. Svoj prvi angažman dobio je u Johanesburgu, gde je četiri godine proveo u Joburg baletu. Naredne četiri godine bio je angažovan u Nacionalnom baletu Ekvadora, a od 2019. godine je solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu. Nosilac je medalja i nagrada sa internacionalnih baletskih takmičenja u Kejptaunu, Istanbulu i Pekingu.

Kristofer Vaskez rođen je u Havani gde je završio Nacionalnu baletsku školu 2011. godine i odmah dobio angažman u Nacionalnom baletu Kube. Sa Nacionalnim baletom Kube gostovao je u SAD, Italiji, Francuskoj, Kini, Kanadi, Portoriku, Salvadoru, Meksiku. Trenutno živi i radi u Beogradu, kao član baletskog ansambla Narodnog pozorišta.

Olja Đukić rođena je u Beogradu, gde je završila srednju baletsku školu „Lujo Davičo“ i od 2011. godine stalni je član Baleta Narodnog pozorišta. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odsek Pedagogija, usavršavala se na seminarima u Varni, a u okviru kulturne razmene, sezonu 2017/2018 provela je u Nacionalnom baletu Ekvadora.

Luka Lukić je igrač i pedagog hip hopa. Nastupao je u predstavi „Prokleta avlija“ u režiji Nebojše Bradića i produkciji Nacionalne fondacije za umetničku igru, kao i u beogradskom Narodnom pozorištu.

Raspored majstorskog kursa podrazumeva svakodnevne časove od 10 do 15 sati. Broj mesta je ograničen, a prijavljivanje je do 1. jula preko broja telefona 064 973 12 57 ili slanjem mejla na [email protected].

Nacionalna fondacija za igru nalazi se u Kolarčevoj 3.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar