Foto: Promo

Najtraženiji izvođači novije generacije - Buč Kesidi i Marko Luis nastupiće na dvodnevnom muzičkom događaju "Urban Sessions" na Kalemegdanu 30. i 31. avgusta, saopštio je Centar Beogradskih festivala (CEBEF).

Na platou kod spomenika Pobedniku na beogradskom Kalemegdanu za 30. avgust u 21 sat planiran je nastup sastava Buč Kesidi, dok će dan kasnije u isto vreme nastupiti Marko Luis, dodaje se u saopštenju Cebefa.

Sastav Buč Kesidi, koji je prošlog meseca nastupio na Egzitu, je levoruki indi-rokenrol-elektro-disko duo iz Pančeva. Bend koji će otvoriti „Urban Sessions“ nastao je 2014. godine, a njegovi članovi su želeli da obogate domaću muzičku scenu originalnim i najmodernim rokenrolom.

Posle singlova „Tiho“ i „Nema ljubavi u klubu“ koji imaju višemilionske preglede na Jutjubu, najnovijim albumom „Euforija“ sastav se nametnuo kao predvodnik nove generacije naše alternativne scene.

A Marko Luis koji zatvara ovaj dvodnevni događaj, važi za jednog od najproduktivnijih mladih kantautora na našim prostorima. Poznat je po originalnom zvuku i upečatljivim nastupima, koji iza sebe ima četiri studijska i jedan lajv album.

Autor hitova „Imao sam ružne sne“, „Ćutaću“ i „Kraj“ beogradski koncert 31. avgusta kod Pobednika naslovio je „Leto je pobednik“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar