Zoran Zarubica Luka Racic Buc Kesidi
Zoran Zarubica i Luka Racić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Bioskopski muzički film "Buč Kesidi: Euforija uživo" Davida Jovanovića i Đorđa Kostića biće prikazan na zatvaranju Bašta festa 4. jula nakon projekcije domaćeg igranog ostvarenja „Lihvar“ od 22.30 sati, najavili su organizatori festivala u Bajinoj Bašti.

Film o bendu Buč Kesidi nazvan po njihovom albumu „Euforija“ osmišljen je kao ekranizovani koncert sa zapletom u kom gitarista i pevač Luka Racić i bubnjar Zoran Zarubica odluče da produže zakupljeni termin u poznatom televizijskom studiju i spontanom svirkom onemoguće snimanje reklame „Yugodiskaća“, najveće firme koja se bavi proizvodnjom disko kugli, navodi se u opisu filma.

Film je režirao David Jovanović, koji je i koautor scenarija sa Đorđe Kosićem, a pored dvojca iz benda pojavljuju se i Miona Marković, Jana Bjelica, Tamara Milošević, Nikola Pavlović, Vladimir Jocović, Branislav Platiša, Jovan Savić i Rajko Orlić.

Dvojac Buč Kesidi je, nakon nastupa na 6. izdanju Bašta festa, komponovao i novu festivalsku himnu, koja se može čuti na nalogu na Instagramu.