Marko Janketić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Građanska je dužnost da se prijave neistine i protivzakonite tvrdnje. Tužili smo poslanika Nebojšu Bakareca jer je iznosio u javnost laži i honorare, što nije po zakanu, kaže za Nova.rs Marko Janketić koji je jedan od glumaca koji su podneli juče grupnu tužbu protiv poslanika SNS Bakareca.

Tužbu su podnele, kako su za naš portal potvrdile, i njegove koleginice Gorica Popović, Svetlana Bojković, kao i glumci Branislav Trifunović i Nikola Kojo.

Tuženi poslanik SNS Nebojša Bakarec prošle nedelje je u Skupštini Srbije poimence naveo koliko su novca od Telekoma za serije dobili Marko Janketić, Gorica Popović, Branislav Trifunović, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Svetlana Bojković, Gordan Kičić, Milan Marić i Sergej Trifunović. Nakon iznošenja tih podataka, Bakarec je još poručio da su „svi oni slobodni da glume i da im se neće svetiti“.

– Sigurno neću da se prepirem javno s bilo kim, zato valjda postoje institucije u ovoj zemlji, zar ne? Takvi problemi se rešavaju na sudu, ako sud kako treba funkcioniše – kaže Janketić za Nova.rs.

Bakarec je tvrdio da je Marko Janketić dobio čak 45.000 evra za serije „Toma“, „Močvara“, „Bunar“, „Ubice mog oca“.

– Ne zanima me da dobijem bilo kakav novac tom tužbom, već da vidim kako naše pravosuđe radi svoj posao, kako naše „nezavisne“ institucije reaguju na iznošenje lažnih informacija u javnost – zaključio je Janketić.

Bonus video: PopTok sa Markom Janketićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar