Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Mrtvi ovde hodaju unaokolo ne osećajući ništa, tako da mislim da Beogradskom zombi šetnjom ne treba da šeta nekoliko stotina, već milion ljudi, kaže za Nova.rs muzičar Marčelo koji je danas odlučivao ko je najbolji zombi u okviru tradicionalne šetnje.

Iznimka među stotinak hodajućih mrtvaca koji su danas okupirali centar grada zbog Beogradske zombi šetnje, koja se osmi put održala u okviru Festivala srpske fantastike, bio je muzičar Marčelo.

Rado je došao na Beogradsku zombi šetnju, ali jedini „nije izgledao strašno“, niti  je plašio ljude:

– Ja sam u žiriju, zato se nisam maskirao. Biramo ovde najboljeg zombija ili zombijku. I ako smo žiri ne treba da budemo maskirani. A sve ovo mi deluje kao ozvaničenje onoga u čemu jesmo. Nadam se da će što više ljudi ovome da se pridružuje inače, jer smo ionako svi zombisani u ovoj zemlji. Mrtvi hodaju naokolo ne osećajući ništa, tako da mislim da Beogradskom zombi šetnjom ne treba da šeta nekoliko stotina, već milion ljudi. U stvari ako ne i svih šest, sedam miliona, koliko nas ima u ovoj zemlji.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Razgledajući okupljene „hodajuće mrtvace“ i slikajući ih svojim telefonom, komentariše kako „deluju sjajno“:

– Zato nerado prihvatam bilo kakva žiriranja jer uvek ćete nekoga da obespravite – jadao nam se Marčelo, dodajući:

– Ali, trudim se da razmišljam na drugi način, a to je da ćete nagraditi prave. To je utešna misao. Ali, stvarno da mogu dao bih svima prvo mesto. Došao sam da vidim i da se oduševim, i to mi je uspelo!

Bonus video:

Zašto volimo da se bojimo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare