Predstava "Guliver", Foto: MP Duško Radović/Belkisa Abdulović

Malo pozorište "Duško Radović" u petak proslavlja 71. godišnjicu.

Program će početi izvođenjem predstave „Dečak sa koferom“ po tekstu Majka Kenija u režiji Damjana Kecojevića, posle čega će biti dodeljene godišnje nagrade „Božidar Valtrović“ , „Marija Kulndžić“ i „Milena Načić“, saopšteno je danas iz tog pozorišta.

Odluku o dodeli nagrada za najuspešnija umetnička ostvarenja u predstavama koje su premijerno izvedene u prethodnih godinu dana, doneo je tročlani žiri u sastavu Miloš Samolov (predsednik), Dušica Sinobad (član) i Tatjana Stanković (član).

Pored godišnjih nagrada, direktor pozorišta Aleksandar Nikolić, dodeliće jubilarne nagrade kao i zahvalnice za sve one koji su dali svoj doprinos radu pozorišta.

U prethodnih godinu dana Malo pozorište „Duško Radović“ izvelo je četiri premijere – „Srce u junaka Kraljevića Marka“ u režiji Juga Radivojevića, „Pepeljugu“ u režiji Stevana Bodrože, „Gulivera“ u režiji Isidore Goncić i „Dečaka sa koferom“ u režiji Damjana Kecojevića.

Mali pozorišni eksperti

Pozorišna organizacija „Tri groša“ i Malo pozorište „Duško Radović“ pozvali su decu uzrasta od 8 do 12 godina da se pridruže programu „Mali pozorišni eksperti“.
„‘Mali pozorišni eksperti’ je program za razvoj dečje pozorišne publike koji postoji od 2016. godine, u potpunosti je besplatan za svoje korisnike, i ove godine prima do 12 novih članova.

Program se sastoji iz dve vrste aktivnosti, edukativnih i kreativnih radionica i poseta pozorišnim predstavama i diskusijama o njima, gde se primenju veštine i znanje stečeni u radioničarskom programu. Ciljevi programa su ohrabrivanje i osnaživanje kritičkog mišljenja, razvoj ukusa i kulturnih potreba i navika“, saopšteno je iz pozorišta.

Radionice se održavaju jednom do dva puta mesečno, subotom od 12 do 14 časova.

Prijave se primaju do 30. oktobra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar