Foto:Multikultivator PR/SKC Kragujevac, Slavoljub Radojević

Koncertna serija "Magija ne prestaje", koja publici predstavlja internacionalne umetnike Tjuljuš/Josifovski/Kovač trio u okviru projekta "Burning from The Inside", biće završena 8. decembra u Beogradskoj filharmoniji, saopštili su organizatori iz "Multikultivatora".

Koncertom u Beogradskoj filharmoniji, 8. decembra s početkom od 20 časova, umetnici koji tvore ESTAM Super Group završavaju turneje za tekuću godinu, nakon više od stotinu nastupa širom sveta s različitim projektima.

A snimkom ovog koncerta završiće i rad na prvom zajedničkom albumu.

Ovaj koncert, vrhunac serijala „Magija ne prestaje“ za 2023, originalna je produkcija ESTAM World Music festivala, a njime će biti obeležena i 20-godišnjica „Multikultivatora“, okupljajući grupu kreativnih i iskusnih muzičara sa različitih svetskih raskršća.

Radik Tjuljuš Foto:Multikultivator PR/SKC Kragujevac, Slavoljub Radojević

U srcu ove muzičke avanture je Radik Tjuljuš, majstor grlenog pevanja i Džimi Hendriks na igilu, poreklom iz Republike Tuve u centralnoj Aziji, koji spaja očaravajuće melodije i ritmove koji donose srž tibetanske šamanske baštine i nomadskog života. Poznat je po virtuoznosti na brojnim tradicionalnim instrumentima, saradnji s legendarnim tuvanskim rok bendom Yat-Kha, a predvodio je i Tuvanski nacionalni orkestar. Radik nastupom u Beogradu završava svetsku turneju s bendom Huun Huur Tu.

Oliver Josifovski Foto:Multikultivator PR/SKC Kragujevac, Slavoljub Radojević

Oliver Josifovski, koji potiče iz bitoljske porodice bogate muzičke tradicije, diplomirao je kontrabas u Sofiji, na odseku za pop i džez muziku i ubrzo postao član nekoliko bendova, gde je počeo da stvara i prve kompozicije. Oliver je suosnivač benda Ljubojna, muzičke laboratorije inspirisane makedonskom muzikom, s dubokom posvećenošću očuvanju i obogaćivanju kulturne baštine.

Kompozitor i bubnjar Lav Kovač prošao je put od klasičnih udaraljki do džez bubnjeva, a na koncertnim pozornicama širom Evrope nastupao je s muzičarima raznovrsnog muzičkog zaleđa. Od 2008. godine, redovan je član svih postava Borisa Kovača, sa kojim je snimio pet albuma, a nakon koncerta u Beogradskoj filharmoniji ide na turneju u Holandiju. 

Iza projekta „Burning from The Inside“ stoji Vladimir Đorđević, ljubitelj muzike i osnivač „Multikultivatora“. Zagovornik je savremene muzike i podrške mladim talentima, i bio je urednik muzičkog programa kulturnih centara, festivala i radio stanica, a šest godina unazad selektor je ESTAM World Music festivala. 

Bonus video: Muzika nade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar