Foto:shutterstock

Nakon Narodnog pozorišta u Beogradu koje je zbog tragičnih događaja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i opštini Mladenovac, i nakon isteka trodnevne žalosti, ipak otkazalo sve planirane predstave i aktivnosti do kraja nedelje, to je učinilo i Narodno pozorište Niš, kao i Opera i teatar Madlenianum i Atelje 212.

Narodno pozorište Niš saopštilo je danas da je odlučeno da i nakon trodnevnog perioda žalosti otkažu sve predstave i aktivnosti do 15. maja. Iz niškog pozorišta je saopšteno da je to učinjeno „u znak poštovanja prema stradalima u tragedijama“.

Novi termin za premijeru predstave „Seme“ je 16. maj, pretpremijera je 15. maja, a prva repriza predstave je 17. maja, dok je gostovanje „Dok nas smrt ne razdvoji“ odloženo za 4. jun, a predstave „Votka i šampanjac“ sa 19. maja za 31. maj.

Pozorište je saopštilo da kupljene ulaznice za prvobitne datume važe za nove termine.

– Za sve ostale otkazane predstave koje nemaju nov termin, ali i za predstave ‘Seme’, ‘Dok nas smrt ne razdvoji’ i ‘Votka i šampanjac’, moguće je izvršiti i povraćaj novca. Kupljene karte mogu se vratiti na blagajni pozorišta, uz sačuvan fiskalni račun – navodi se u saopštenju.

Madlenianum je otkazao „Hazarski rečnik“ (9. maj), „Da krenemo ispočetka“ (10. maj) i „Turandot“ (12. maj).

– Karte za ove predstave ne važe za sledeća izvođenja istih predstava. Potrebno ih je vratiti na blagajne u Madlenianumu ili Muzeju Zepter. Svima koji su kupili karte online, novac će biti vraćen na račune u roku od 5 do 7 dana, u zavisnosti od banke. Sa repertoarom nastavljamo od ponedeljka, 15. maja. Otkazana predstava „Feliks i Doris“ biće na repertoaru 16. maja – poručili su iz Madlenianuma.

Bonus video: Isidora Građanin i Miloš Đurović – „Valcer poručnika Nidrigena“ u Madlenijanumu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar