Madlena Cepter: Pripremamo se da dignemo Beograd na noge

Kultura 26. jan. 202216:07
Podeli:
Madlena Cepter i Neda Todorović/Foto: Privatna arhiva

Za mene je najznačajnije što se publika iz Zemuna i Beograda okrenula našem pozorištu, što se vidi po vernom prisustvu u ovim nemilim vremenima, kaže za Nova.rs Madlena Cepter povodom Dana Opere i teatra Madlenianum koji se danas obeležava.

Ova ustanova kulture osnovana je 1997. godine a nalazi se u nekadašnjoj zgradi Zemunskog pozorišta, koju je Madlena Cepter uzela u zakup na tri decenije, renovirala je i dogradila.

Dan Madlenianuma je 26. januar, kada je 1999. na Velikoj sceni održana prva premijera Kamerne opere Madlenianum, opera „Tajni brak“ Domenika Čimaroze, sa svojim solistima, ali sa internacionalnim dirigentom iz Bolivije Rubenom Silvom. Otud je u nazivu ostalo Opera i teatar Madlenianum, a onda je počeo da se gradi dramski repertoar sa odabirom komada koji su aktuelni, atraktivni i autentični.

- Bio je veliki korak uvođenje dramskog repertoara koji je apsolutno saživeo i to sa velikim uspehom. Ipak, najveće mi je zadovoljstvo što je publika prihvatila operetu koja je moj omiljeni žanr a nije bio zaživeo na našim prostorima. Pokušali smo sa Ofenbahovim „Hofmanovim pričama“, koji je doduše opera, ali nastavili sa „Bečkom krvi“, „Veselom udovicom“ – istakla je za Nova.rs  Madlena Cepter i otkrila šta će novo biti na repertoaru Madlenianuma:

- Sada se pripremamo da dignemo Beograd na noge sa Ofenbahovim „Pariskim životom“!

Maldenianum će večeras obeležiti svoj Dan obnovljenom premijerom predstave „Veliki Getsbi“ po kultnom romanu Frensisa Skota Ficdžeralda u dramatizaciji Hrista Bojčeva i u režiji Ane Radivojević Zdravković. Naslovnu ulogu tumači Branislav Bane Trifunović kojem će ovo biti prvi nastup u Madlenianumu.

Bonus video: Izjava Milene Radulović

Komentari

Vaš komentar