Skoro mi je došla suza dok sam gledao inserte sa Nedom, jer sam se setio na koji način smo razgovarali, kako smo stvarali lik – rekao je reditelj Lordan Zafranović za Nova.rs na predstavljanju monografije o Nedi Arnerić "Čarobna melanholija" u Jugoslovenskoj kinoteci.

– To je jedan novi susret dosta bolan za mene, jer je više nema, mislio sam da ću sa njom raditi još koji film, dogovarali smo neke stvari – kaže za Nova.rs proslavljeni jugoslovenski reditelj Lordan Zafranović o Nedi Arnerić.

Zafranović između ostalog dodaje da je Neda ostala sama i da nije mogla da se nosi sa samoćom.

– Niko više nije mogao da joj pomogne, to je krhko i nežno biće bilo, koje je tražilo ljubav čitav život.

Teško mu je palo, kako je rekao na promociji, kada je saznao za sve nesreće koje je doživela u privatnom životu.

– Trebalo je nekako da joj pomognemo, bili smo joj potrebni. I dan-danas ne mogu sebi da oprostim što nisam došao u Beograd i pokušao da je izvučem iz te tame u koju je upala. Neda je bila tanana duša. Bilo joj je potreban stablo. Imala ga je, ali kada je ostala sama… Otišla je kako je otišla i izgubili smo jednog velikog filmaša, a ne samo glumicu koja je mogla dati strahovito mnogo – zaključio je Lordan Zafranović.

Monografija „Čarobna melanholija“ dočarava život i delo velike filmske zvezde, Nede Arnerić. Knjigu čini osam poglavlja u kojima je analitično i sa puno zanimljivih detalja Anita Panić predstavila život i stvaralaštvo jedne od najvećih filmskih glumica Srbije i nekadašnje Jugoslavije.

Detaljno i sa obiljem arhivske građe rasvetljava se filmska, ali i bogata televizijska i pozorišna karijera Nede Arnerić. Ovu monografiju uzbudljivom čine i svedočenja njenih kolega sa kojima je svojevremeno delila kadar u tim delima. Knjiga je obogaćena i brojnim arhivskim fotografijama, od kojih su neke malo poznate široj javnosti. Urednik izdanja je Miroljub Stojanović, a dizajner Borut Vild.

Bonus video: Kako se zaslužuje titula najbolje nastavnice Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar