Foto: Promo/Muzej grada Beograda

Кoncert „Lieben, hassen, hoffen, zagen“ na kojem će nastupiti Кirina Lehman (sopran), Hongju Čen (bariton) i Milica Ilić (klavir), biće održan u subotu, 25. februara u 19 časova, u Кonaku kneginje Ljubice.

Lieben, hassen, hoffen, zagen – ljubav, mržnja, nada, oklevanje, ime je programa koji se sastoji od tri različita kulturno-jezička segmenta: srpskog, italijanskog i nemačkog.

Na početku su numere iz opere “(a)Mantis Religiosa” Milice Ilić u kojoj se glavna junakinja Džuli u svojoj ariji ruga muškarcima, dok Кris zamišlja neki bolji život od onog koji mu je nametnut. U duetu, Кris se priseća ljubavi, dok Džuli predoseća smrt.

Sledi Rosinijev “Seviljski berberin”, arije i duet glavnih junaka u kojem ćemo se smejati, nadati, voleti i mrzeti sa Rozinom i Figarom.

U trećem delu na programu su dela Riharda Štrausa. U duetu iz opere “Žena bez senke”, Barak i Frau pevaju o svojoj ljubavi i želji da izgrade zajednički život. Slede arije iz opere “Arijadna na Naksosu” u kojima Harlekin peva o požudi i ljubavnim mukama koje mogu biti i gorke i slatke, dok Cerbineta ubeđuje Arijadnu da samo nova ljubav može lako i potpuno izbrisati staru.

Ulaz na koncert je besplatan.

Bonus video: Tamara Rađenović – Opera u 21. veku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar