Lajbah Foto: EPA/DANIEL KARMANN

Jedna od najpopularnijih grupa sa prostora bivše Jugoslavije, slovenački sastav Lajbah nastupiće ponovo pred beogradskom publikom, posle tačno tri godine na istom mestu, u mts Dvorani 20. decembra.

Bend će održati koncert u okviru turneje „Love is Still Alive“ (Ljubav je još uvek živa), na kojoj predstavlja istoimeni projekat. Ovaj projekat naći će se uskoro i na vinilu i CD-u.

Reč je o materijalu koji se odnosi na naučnofantastični film iz žanra crne komedije, „Iron Sky – The Coming Race“ (Gvozdeno nebo – nadolazeča rasa), za koji je grupa Lajbah pripremila originalnu muziku.

Laibach Foto:Promo

Uz to, grupa će predstaviti odabrane numere sa svojih nedavno objavljenih albuma, uključujući neke starije pesme sa svojih predstojećih projekata i set Lajbah klasika, koji se protežu od ranih 80-ih do danas, ali i ovih dana objavljenu preradu pesme Lenarda Koena „The Future“, za koju engleski magazin „The Quietus“ u svojoj recenziji kaže:

– Većina obrada Lenarda Koena su sentimentalne pesme u kojima nedostaje njegova mračna duhovitost, ali ova verzija „The Future“ od Laibaha je krajnje fantastična – napisao je Luk Tarner (The Quietus).

Bonus video: Koncert Hladnog piva u Belexpocentru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar