Foto: Zoran Lončarević

Sa glumcem Ljubomirom Bandovićem razgovarali smo na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu. Dotakli smo se teme laži i senzacija kojima smo svakodnevno zatrpani sa svih strana.

Bandović smatra da istine postaju nepodnošljive za poluobrazovan svet koji iz nedostatka sopstvenog sadržaja poseže za lažima i senzacijama.

– Sve vreme se govori o nekom napretku, tehnološkom, naučnom…Jedino duša, čast, svest i savest devalvira vremenom. Zato dolazimo u situaciju da ne možemo da podnesemo istinu nego moramo da izmislimo novu laž koju će opet pokriti neka nova laž. Istina je samoodrživa jer nema svoju suprotnost, laž ima svoju suprotnost , to je upravo istina. Nije tačno da čovek može sebi da dozvoli da pljune na nekoga i kaže svašta, a sutradan u svom javnom nastupu bude vlasnik reči kao što su čast, moral i slično. Kada pogledamo samo ljude danas kako reaguju na smrt neprijatelja shvatimo da mi nismo mrdnuli od srednjeg veka. Mi i dalje volimo da plešemo na veštičijim grobovima, kunemo mrtve neprijatelje. Generalno živimo jedni protiv drugih tako da je laž samo jedan od šrafcigera koji se iz tog alata koristi”, rekao je za Nova.rs Ljuba Bandović.

Bonus video: Miki Manojlović izjava sa premijere Južni vetar 2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare