Foot;:Vesna Lalić/Nova.rs; Mikica Andrejic; Mika Knezević

Bendovi "Negative", "Električni orgazam", "Van Gogh", "Aerodrom", "Divlje jagode", neki su od muzičara koji će nastupati na trodnevnom rok festivalu "Live Stage", koji počinje večeras u Sarajevu, na platou Centra Skenderija.

Za tri dana trajanja muzičkog festivala sve do subote, 29. jula, nastupiće 17 izvođača iz celog regiona, kao i gosti iz Italije.

Večeras će između ostalih nastupiti zagrebački veteran Jurica Pađen & Aerodrom, sve više aktuelan u poslednje vreme sa novim singlovima (gostovao je u Srbiji krajem decembra 2022. na Beoradskom sajmu na festivalu “Rock Superstar”), a danas će svirati i sarajevske grupe “Zabranjeno pušenje”, „Divlje jagode“ i “Zračka kontrola”.

Već sutra, 28. jula, scenu će preuzeti beogradska rok atrakcija “Van Gogh” koji je ponovo postao trojka – Zvonimir Đukić Đule (pevač, gitarista, kompozitor, tekstopisac, lider), Srboljub Radivojević Srba (bubnjar), Dragan Gaga Ivanović (bas gitarista).

Osim njih, na pozornici će zapevati i hrvatski pop kantautor Neno Belan sa pratećim bendom “Fiumens”, “Emir & Frozen Camels”, “Bruhuuhu”, “Radno vrijeme”, dok će gosti večeri biti pobednički bend italijanskog “Prato“ festivala. Drugu noć festivala nastupi bendova počinju od 20 časova.

Poslednju noć “Live Stage”-a u subotu, 29. jula, publiku će pre svega obradovati antologijski rok bend “Električki orgazam” koji postoji već 43 godine na čelu sa Srđanom Gojkovićem Giletom, i neumorno svira na mnogim dogadjajima.

Bonus video: Viagra Boys na Exitu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar