Daniela Fulgosi
Delo Daniele Fulgosi Foto: Promo

Izložba "Prelaz" umetnice Daniele Fulgosi biće otvorena sutra u 18 časova u Likovnoj galeriji Kolačeve zadužbine i trajaće do 17. jula, saopšteno je iz te institucije.

Umetnica se u najnovijoj seriji radova predstavlja sa nizom kolaža i crteža, a posebne karakteristike izloženih dela su zgušnjavanje kompozicije i zasićenje faktura i prostora.

Odlika Danielinog rada, kako navodi Dejan Radovanović u katalogu postavke, jesu minuciozna, virtuozno izvedena kaligrafija crteža olovkom, mikroskopski precizno uklapanje elemenata kolaža i jasna logična kompozicija koja posmatraču i tumaču direktnije i dublje prikazuju samu umetnicu.

„Iskustva, sećanja, realiteti prikazani kaligrafskom veštinom svedoče o proživljenom i doživljenom, potvrda su prisustva, iskustva i vremena“, zapisao je još Radovanović.

Umetnica Daniela Fulgosi diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na smeru Primenjena grafika, gde radi kao redovni profesor. Izlagala je kod nas i u inostranstvu, a dobitnica je brojnih nagrada, među kojima se izdvajaju Plaketa ULUPUDS, Međunarodno Zlatno pero Beograda, Zlatna igla ULUS, Nagrada Oktobarskog salona za grafiku…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar