Lenka Udovički
Lenka Udovički; Foto Printscreen Nova S

Premijerom predstave "Ružni, prljavi, zli" Lenka Udovički vraća se na scenu nakon duže pauze, a u emisiji "Probudi se" svoje novo delo opisala je kao "zaista neobičnu i ludu" predstavu.

Još pre korone po Beogradu su bili polepljeni posteri koji su najavljivali „Ružne, prljave, zle“. Neki i dalje stoje.

„Stigli smo bili do generalnih proba, onaj najuzbudljiviji trenutak kad krene predstava da se događa, da se rađa, i onda smo morali da prekinemo“, priča rediteljka Lenka Udovički i otkriva kako je bilo ponovo se okupiti nakon svega i za nedelju dana zakazati premijeru.

„Stvarno je bilo čudno jer ovih sedam meseci nisu uobičajenih sedam meseci. U svim ljudima se nešto desilo, na kraju krajeva i trauma i prekida i svega što se u međuvremenu izdešavalo, ali kada smo se našli, toliko smo bili srećni da nakon svega ponovo radimo nešto kreativno i toliko smo radili u januaru, februaru da se sav taj rad sada pokazao“, kaže Udovički.

Pročitajte još:

Predstava je inspirisana kultnim italijanskim filmom iz 70-ih, crnom komedijom o ljudima s dna.

„Mi smo to uzeli i prebacili na pozorišni jezik, uz puno pokreta, puno muzike, kroz fizički teatar, onako hiperpozorišno… Mislim da sam dosta maltretirala glumce, ali ovaj pristup zahteva izuzetnu disciplinu i veštinu, ali kad smo se probili, zaista su procvetali“, uz smeh priča Udovički.

Premijera je zakazana za 8. oktobar u Beogradskom dramskom pozorištu.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar