Šarlota Rempling Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Svetski poznata engleska glumica Šarlota Rempling gostovaće 12. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu sa predstavom "Šekspir/ Bah" pozorišta "Centre International de Créations Théâtrales / Théâtre des Bouffes du Nord" iz Pariza.

Izvođenjem predstave „Šekspir / Bah“ biće zatvoreno ovogodišnje jubliarno izdanje 10. Šekspir festivala. Produkcija „Šekspir/Bah“ predstavlja sonete Vilijama Šekspira i muzičke svite Johana Sebastijana Baha u izvođenju Šarlota Rempling i Sonje Vider Aterton (violončelo).

Šarlota Rempling i Sonja Vider-Aterton uspostavile su poetski dijalog između Šekspirovih soneta i Bahovih svita. Predstava „Šeskpir / Bah“ nastala u je produkciji čuvenog pozorišta Pitera Bruka „Théâtre des Bouffes du Nord“ u Parizu, na čiijoj se sceni i izvodi.

Foto: Quentin Balpe

Šarlota Rempling, poznata po brojnim filmovima, od Lukina Viskontija do Fransoa Ozona, ostavila je trag svojom magnetičnom igrom i izgledom. U oblasti muzike, Sonja Vider-Aterton takođe zauzima istaknuto mesto. Živahna violončelistkinja i kompozitor, pridaje veliki značaj savremenom stvaralaštvu i drugim umetnostima.

Godine 2013. dve umetnice su već spojile svoje talente predstavom „Danses nocturnes“ koja kombinuje poeziju i književnost, kroz svite za violončelo Bendžamina Britena i tekstove pesnikinje Silvije Plat. Njihova druga saradnja je suset Vilijama Šekspira sa univerzumom Johana Sebastijana Baha, gde soneti jednog odjekuju u svitama za violončelo drugog.

Foto: Quentin Balpe

Prodaja ulaznica počinje u sredu 20. septembra u 12.00. Cena ulaznica u pretprodaji, od 20. do 24. septembra, iznosi 1.500 dinara. Od 25. septembra cena ulaznice iznosi 1.800 dinara.

Inače, ako je nešto obeležilo start nedavno održanog 80. Venecijanskog filmskog festivala onda to nije bio žiri, koji je podržao štrajk u Holivudu, niti film „Commadante“, već dve legende kinematografije. A bile su to – rediteljka Lilijana Kavani i glumica Šarlota Rempling. Sada će publika u Srbiji imati prilike da uživa u vrhunskoj bravuri slavne glumice.

Bonus video: Zvezde na crvenom tepihu u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar