Kajl Meklahlan u filmu "Tvin Piks: Vatro, hodaj sa mnom", Foto: promo

Linčov klasik "Tvin Piks: Vatro, hodaj sa mnom", južnokorejski triler "Zver", Rosinijeva opera "Pepeljuga", balet "Praznik ljubavi", predstava "Filumena Maturano", kao i tri pozorišna komada za decu, samo su neke od ponuda na današnjem onlajn kulturnom meniju.

Na programu onlajn filmskog festivala Moj OFF u 9h je film „Tvin Piks: Vatro, hodaj sa mnom“ Dejvida Linča, film koji je snimio 1992, nakon završetka emitovanja serije, u kojem pratimo život Lore Palmer neposredno pre njenog ubistva.
U okviru sekcije „Dokumentarni vrhunci“ od 12h možete pogledati ostvarenje „Samo po zakonu“ argentinskog autora Huana Solanasa o ženama koje se bore za pravo na abortus u Argentini.
Termin za decu, od 15h, danas je rezervisan za animirani film „Pat i Mat nas zabavljaju“.
Francuska autorka Rebeka Zlotovski snimila je komediju/dramu „Laka devojka“ o 16-godišnjakinji iz Kana kojoj će u gosti doći slobodumna rođaka i učiniti joj to leto nezaboravnim. Projekcija je u 18h.

Današnji program u 21h zatvara krimi akcija „Zver“ Đang-Ho Lija o dvojici detektiva u sukobu, angažovanih na slučaju ubistva koje je uzdrmalo Korejsko poluostrvo.

Teatar „Vuk“ od 12h na svom Jutjub kanalu emituje dečju predstavu „Realno, što da ne?“ Marka Čelebića, premijerno igrane februara 2019.

Pozorište „Pinokio“ od 12h na svom Jutjub kanalu igra lutkarsku predstavu „Ginjol“ autora Aleka Rodića u režiji Sandre Rodić Janković.

U čast svog 21. rođendana, Pan teatar će od danas u 8h do nedelje u ponoć učiniti dostupnom na svom Jutjub kanalu predstavu „Tri praseta“.

Malo pozorište „Duško Radović“ od 19h pušta na svom Jutjub kanalu audio bajku „Svinjar“ Hansa Kristijana Andersena koju čita i oživljava Vladislava Đorđević.

Na reperotaru Jutjub kanala Narodnog pozorišta u Beogradu od 21h je opera „Pepeljuga“ Đoakina Rosinija u režiji Jagoša Markovića, pod dirigentskom palicom Dejana Savića. Kostime je radio Renato Balestra, scenografiju Miodrag Tabački.
U glavnim ulogama su Vladimir Andrić, Dejan Vasiljević, Jadranka Janković i Sanja Kerkez.
Praizvedba je bila oktobra 1998. godine.

Jugoslovensko dramsko pozorište emitovaće na svom Jutjub kanalu u 21h prvu onlajn reprizu „Bureta baruta“ u režiji Slobodana Unkovskog, po tekstu Dejana Dukovskog sa Vojom Brajovićem, Branislavom Lečićem, Vojinom Ćetkovićem, Sergejem Trifunovićem, Mijranom Karanović…
Premijerno je izvedena 18. marta 1995. a poslednji put 8. aprila 2006.

Opera i teatar Madlenianum na svom Jutjub kanalu od 19:30h emituje balet „Praznik ljubavi“ po romanu Teodore Sujić u režiji, koreografiji i scenografiji Aleksandra Ilića. Igraju Milica Bezmarević, Olga Olćan, Ava Ivančević, Smiljana Stokić, Tijana Šebez, Nina Raca i Miloš Marijan.
Komad je premijerno izveden 27. septembra 2011.

Preko Fejsbuk stranice Ateljea 212 od 20h možete pratiti komad „Filumena Maturano“ Eduarda de Filipa iz 1996. u režiji Branka Pleše i dramaturgiji Ivane Dimić sa Svetlanom Bojković, Draganom Nikolićem, Mirom Banjac, Katarinom Žutić…

Na sajtu Metropoliten opere do pola časa iza ponoći možete gledati Bizeovu operu „Lovci na bisere“ a počev od prvih minuta nedelje, 5. aprila, biće emitovana Verdijeva opera „Magbet“ po Šekspirovom komadu.

Berlinska filharmonija odlučila je da svake večeri od 4. aprila do katoličkog Uskrsa upriliči onlajn Uskršnji festival sa programom iznenađenja počev od 19h. Jedino što su otkrili je da će prvi koncert prvoga dana biti Peta simfonija Čajkovskog pod dirigentskim vođstvom Kirila Petrenka. Možete ga pratiti ovde.

Exit TV od 12h pušta koncert MKDSL Live a od 20:20h TKNO

Ben Gibard (Death Cab for Cutie) će od 1h iza ponoći na svom Fejsbuk profilu imati nastup Live from Home sa raznim gostima.

Muzej Gremija će emitovati svoj digitalni program sa bendom „Greta Van Fleet“.

Francuska kantautorka Lu Duajon javiće se u 17h na svom Instagram profilu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram