Izložba "Dnevnik o mami", Foto: Tanja Drobnjak

Kulturni centar Beograda otvorio je svoje galerije i do 4. juna publika će moći da pogleda izložbe čije je trajanje bilo prekinuto uvođenjem vanrednog stanja. Dvorana Kulturnog centra Beograda za sada ne počinje sa radom, saopštio je KCB.

U galeriji „Artget“ postavljena je izložba „Dnevnik o mami“, priča o Negrici Neci Đorđević, ispričana fotografijama njenih sinova Stefana i Boška.
Negrici Đorđević je 2017. godine drugi put dijagnostikovan kancer, od kojeg se samostalno izlečila 15 godina ranije, koristeći alternativne metode lečenja.

Ostala je pri odluci da se leči sama i preselila se u mali dom na jezeru u potrazi za isceljenjem.

Izložba svedoči o njenoj svakodnevnoj borbi i poslednjim trenucima, o ljubavi i želji za životom.

Izložba „Dnevnik o mami“, Foto: Tanja Drobnjak

„Odakle i Kuda“ je naziv najnovije izložbe umetnice Vesne Golubović koja je predstavljena u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda i Galeriji B2, a koju čini ambijentalna instalacija i najnoviji slikarski radovi.

Vesna Golubović se u svom  radu kreće, kako je navedeno u katalogu izložbe, između jednostavnosti i složenosti, ozbiljnosti i poetičnosti, od monumentalnih celina, poput projekta na Palati Albanija (2004), do intimnih dimenzija slika na platnu.

Ta logika se nalazi i u osnovi nove postavke, koja se od jedinstvene zidne kompozicije realizovane u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograd, koja će nakon trajanja izložbe postati deo same osnove zidova, kreće prema slikama u prostoru Galerije B2.

U galeriji „Podroom“ izložena su dela Jael Serlin u kojima koristi različita sredstva kako bi opisala čežnju za sećanjima obavijenim zaboravom, na izgubljene korene jevrejske zajednice koja je nekada naseljavala grad Jedrene na severozapadu Turske.

Izložba je, objašnjavaju u Kulturnom centru Beograda, pokušaj da se ispita kako se lično sećanje i kolektivno pamćenje formiraju činom stvaranja slika.

Radno vreme galerija je svakog dana, osim nedeljom, od 12 do 18 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar