Ingrid Bergman i Hemfri Bogart u filmu Kazablanka
Ingrid Bergman i Hemfri Bogart u filmu Kazablanka Foto: World History Archive / World history archive / Profimedia

Dva velika filmska hita, "Kazablanka" i "Ubistvo u Orijent ekspresu", emitovaće se ovog vikenda ispred Galerije u okviru Admiral Open Air Cinema.

Prvog dana sedmog filmskog vikenda u okviru Admiral Open Air Cinema, u petak, 29. jula, na velikom platnu na Sava Promenadi emitovaće se „Kazablanka“ , prema oceni IMDb-a, jedan od 250 najboljih filmova svih vremena, holivudski klasik i kultna romantična drama sa Hemfrijem Bogartom i Ingrid Bergman u glavnim ulogama.

Ingrid Bergman i Hemfri Bogart u filmu Kazablanka
Ingrid Bergman i Hemfri Bogart u filmu Kazablanka Foto: World History Archive / World history archive / Profimedia

Drugi dan, subota, 30. jul, rezervisan je za ljubitelje detektivskih romana Agate Kristi, koji će na platou ispred ulaza 4 u Galeriju moći da pogledaju mistični triler film „Ubistvo u Orijent ekspresu“ u kome čuveni detektiv Herkul Poaro pokušava da razreši jednu od najuzbudljivijih misterija svih vremena.

Instalirajte aplikaciju „Listen Everywhere“ za uživanje u najboljem zvuku, ponesite slušalice sa sobom i prepustite se magiji velikog filmskog platna.

U avgustu su na repertoaru „Gospodar prstenova: Povratak kralja“, „Čarobnjak iz Oza“, „Veliki Getsbi“, „Da Vinčijev kod“, „Grdana: Zla vila“, „Borat“, kao i „Troja“ i „Osvetnici: Kraj igre“.

Sve projekcije u okviru Admiral Open Air Cinema biće emitovane sa početkom u 21.30 časova.

Bonus video: Majstor horora Hičkok – svoje strahove pretvarao je u filmove

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar