Ena Begović
Ena Begović Foto: Printscreen/YouTube/Balkan Ekspres

Projekcijom filmova "Rani radovi", "Balkan ekspres" i "Petrijin venac" i gostovanjem njihovih autora ovog vikenda se nastavlja program Kragujevačkog uličnog bioskopa, saopštili su organizatori.

Prethodnog vikenda publika je imala priliku da vidi u okviru KUB-a, na kragujevačkom Đačkom trgu tri kultna ostvarenja domaće kinematografije, ali i da učestvuje u razgovoru sa autorima tih filmova i to Milanom Jelićem i Borom Draškovićem, a ista „praksa“ nastavlja se i ovog.

Reditelj Milan Jelić je tako prošle nedelje otkrio da je deo života proveo u tom gradu i pohađao Prvu kragujevačku gimnaziju ispred koje se održava KUB, dok je Boro Drašković, saznavši od vozača da je u srcu Šumadije, izjavio da srce oseća u publici. A na projekciji filma „Vukovar, jedna priča“ bila je izuzetno mlada publika, generacije koje su rođene desetak godina nakon radnje filma.

Druge večeri Slobodan Šijan se obratio putem video poziva, a gost je bio Miodrag Mića Kostić, koji je otpevao čuvenu  numeru iz filma „Sviće zora“. 

Večeras je pred publikom od 21 sat na Đačkom trgu na programu film Želimira Žilnika „Rani radovi“, koje će uveličati sam reditelj, dok je sutra u isto vreme na repertoaru ostvarenje „Balkan ekspres“ Branka Baletića, takođe uz gostovanje režisera.

U nedelju će vikend filmski program zatvoriti „Petrijin venac“ kao i gostovanje reditelja ovog ostvarenja Srđana Karanovića.

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar