Važno je zvati se Ernest/Foto: Narodno pozorište u Beogradu

Film “Klimaks” Gaspara Noe, “Ivica I Marica” u interpretaciji Slobodana Ninkovića, opere “Carska nevesta” i “Nikson u Kini”, te komedija Oskara Vajlda “Važno je zvati se Ernest” deo je ponude onlajn događaja koje danas možete pratiti od kuće.

Pozorišta

Na “Jutjub” kanalu Pozorišta mladih, glumac Slobodan Ninković će od 19.15 sati u okviru serijala “Pričam ti priču” govoriti bajku “Ivica i Marica”.

Narodno pozorište u Beogradu od 21 sat na svom sajtu i „Jutjub“ kanalu emituje komediju Oskara Vajlda “Važno je zvati se Ernest”, uz napomenu da se predstave prikazuju isključivo u navedenim terminima.

Na repertoaru Srpskog narodnog pozorišta večeras je „Ilustrovana enciklopedija nestajanja“, prema tekstu Božidara Kneževića u režiji Zoltana Puškaša, a link za gledanje biće postavljen na “Fejsbuk” stranici SNP-a i biće dostupan 48 sati.

„Gde su? Šta rade?“ je nova emisija Reflektor teatra u kojima će glumačke ekipe, uz prisustvo rediteljke/reditelja, sagledati teme svojih predstava, kroz prizmu trenutne situacije, a sve to uživo na “Jutjub”. ⁣

Prvo druženje je zakazano za danas u 17 sati, kada publiku u onlajn teatru čeka ekipa predstave „Muškarčine“ Milene Bogavac i Vojislava Arsića.⁣⁣
⁣⁣
Filmovi

Dokumentarac “Kapital u 21. veku” Džastina Pembertona na program je onlajn filmskog festivala Moj OFF od 12 sati.

Porodična avantura “Binti” Frederike Migom na program je od 15 sati, a ruski film “Prtika” za koji režiju potpisuje Kantemir Balagov od 18 sati.
“Klimaks” Gaspara Noe publiku očekuje od 21 čas.

Dom kulture Studentski grad emitovaće od 20 sati na svom Instagram profilu film „Praznik“ Bojana Jovanovića iz 1983. godine, dok je za 18 sati najavljen virtuelni obilazak muzeja Ermitaž.

Klasična muzika

Opera “Carska nevesta”, koja se smatra najčešće izvođenom operom ruskog repertoara, moći će da se gleda od 18 sati na “Jutjub” kanalu Boljšoj teatra iz Moskve, a biće dostupna i u naredna 24 časa.

Na programu njujorške Metropoliten opere večeras je “Nikson u Kini” Džona Adamsa, ali je dostupan samo na zahtev (s tim što postoji opcija da se programi gledaju nedelju dana besplatno).

Pop i rok muzika

Sastav „Christine and the Queens“ priređuju svojim fanovima male svirke svakodnevno od 18 sati na „Instagram“ profilu.

Smerički pevać i kantautor Gart Bruks nastupiće sa suprugom Trišom Jirvud uživo putem kanala CBS u šou “Gart i Triša uživo” od 21 čas.

Američki sastav “Tank and the Bangas” iz Nju Orleansa uživo sviraju iz svog doma, a mogu se pratiti od jedan čas posle ponoći na „Fejsbuk“ profile magazina “Billboard”

Razgovori

Deseto izdanje serije debata “Zajednička čitaonica” u organizaciji “Krokodila” će, zbog vanrednog stanja, biti održana na na „Fejsbuk“ stranici “Krokodil Engaging Words”, od 19 sati.

Tema je “Grad”, a u razgovoru sa piscem i teoretičarem Igorom Štiksom učestvuju arhitekta Mia David i istoričar Dragan Markovina.

Izvor nadahnuća je esej Bogdana Bogdanovića „Čovek-Sarajevo“ iz knjige „Grad i smrt“, objavljene 1993. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram