Optužujem, festival "Moj off"/Foto: Printscreen/Moj off

"Bure baruta" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, "Sveti Georgije ubija aždahu" Ateljea 212, film "Mladi Ahmed" braće Darden i koncert Londonskog simfonijskog orkestra deo je onlajn događaja koji su publici na raspolaganju večeras.

Pozorišta

Narodno pozorište u Beogradu od 21 sat na svom sajtu i „Jutjub“ kanalu emituje operu Svetislava Božića „Melanholični snovi grofa Save Vladislavića“, uz napomenu da se predstave prikazuju isključivo u navedenom terminu, bez mogućnosti premotavanja, naknadnog gledanja ili preuzimanja snimka.

Jugoslovensko dramsko pozorište će od 21 čas na svom sajtu i „Jutjub“ kanalu emitovati kultnu predstavu „Bure baruta“ Dejana Dukovskog u režiji Slobodana Unkovskog. Predstava, koja je premijeru imala 18. marta 1995. godine na Velikoj sceni JDP-a, biće reprizirana 3. i 4. aprila od 21 čas i 5. aprila u 18 i 21 sat.

Na „Fejsbuk“ profilu Ateljea 212 večeras od 20 časova može se pogledati predstava „Sveti Georgije ubija aždahu“ Dušana Kovačevića iz 1989. godine, čime to pozorište nastavlja da upoznaje mladu publiku sa nekim od svojih najznačajnijih produkcija.

Za najmlađe Pozorište lutaka iz Niša na svom „Jutjub“ kanalu prikazaće u 18 sati snimak predstave „Silvesterovo blago“.

Pozorište mladih poziva mališane da od 18 sati pogledaju na njihovom “Jutjub” kanalu predstavu „Petar Pan“, urađenu po motivima istoimenog romana Džejmsa Metjua Barija, u režiji Roberta Valtla.

Filmovi

Dokumentarac Ejbela Ferare “Kinooperater” na programu je onlajn filmskog festivala Moj OFF od 12 sati, a od 15 časova animirani film „Vilijeva planeta“ Erika Tostija.

Oni koji su propustili da pogledaju na Festu filmove „Mladi Ahmed“ braće Darden i „Počasni gost“ Atoma Egojana, to mogu da učine od 18, odnosno 21 sat.

Traženo ostvarenje „Optužujem“ Romana Polanskog, kojim je i počeo onlajn festival „Moj OFF biće repriziran u 9 sati.

Klasična muzika

Metropoliten opera u Njujorku na svom današnjem onlajn repertoaru ima Verdijevog „Don Karla“, a operi se pristupa na zahtev.

Na sajtu Londonskog simfonijskog orkestra u 19.30 časova biće emitovan snimak koncerta pod dirigenskom upravom slavnog Valerija Gergijeva, solistkinja je violinistkinja Dženin Džensen, a na repertoaru je Bramsova Simfonija br.1.

Pop i rok muzika

Sastav „Christine and the Queens“ priređuju svojim fanovima male svirke svakodnevno od 18 sati na „Instagram“ profilu.

Američki di-džej Diplo svoje fanove očekuje od 22 sata na „Instagramu“ i „Jutjubu“.

Pevač Alek Bendžamin održaće lajv koncert iz svog doma na „Fejsbuk“ profilu magazina „Bilbord“, koji počinje u 1 sat posle ponoći, a dva sata kasnije na istom mestu publika će moći da sluša duo „The Driver Era“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram