Foto: Promo/@djokic.i.igor

Film Romana Polanskog bio je inspiracija reditelju Momčilu Miljkoviću da u Pozorištu mladih adaptira tekst i režira komad “Krznena Venera”, čija će premijera biti u petak, 28. oktobra u 19.30 časova na Maloj sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu, saopštili su iz ovog teatra.

U ovoj duodrami, glavne uloge tumače Tijana Maksimović i Danilo Milovanović.

Foto: Promo/@djokic.i.igor

Naizgled jednostavna priča počinje u trenutku kada reditelj organizuje audiciju da bi pronašao glavnu glumicu, a onda se dogodi niz neočekivanih situacija koje progovaraju o manipulaciji i njenim mehanizmima, istim onim koje i te kako danas živimo.

– Prelazeći iz jedne u drugu, pa u treću ulogu, naši likovi otkrivaju ono što su oboje morali, ili hteli da sakriju, svako iz svog razloga. Pitanje ko je rob, a ko gospodar, ko je čekić, a ko nakovanj, samo je površinsko. Ono što se dobija kada se zagrebe dublje pitanje je istine i iskrenosti. Naš reditelj koristi predstavu kako bi prikrio istinu koja se nekima možda ne bi svidela, možda čak ni njemu samom. A glumica, kao i svako kome je do glumačke profesije stalo, pokušava da dopre baš do te istine koju on najviše skriva. Veliki filmski reditelj Ingmar Bergman u jednom svom romanu kaže: „U životu igramo razne uloge. Neke zato što nas zabavljaju, neke zato što drugi žele da ih igramo. Najčešće zato što želimo da se zaštitimo. Tako ne primećujemo da gubimo ono što nije uloga, ono pravo “ja”. U ovoj predstavi naši likovi, igrajući te razne uloge, dolaze do onoga što nije uloga, do onog pravog „ja” – istakao je reditelj Momčilo Miljković.

Predstava je nastala u koprodukciji Pozorišta mladih i novosadske Vina produkcije.

Bonus video: Premijera predstave „Sitnice koje život znače“ u Narodnom pozorištu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar