Hanif Kurejši, Hanif Kureishi, pisac, književnik, festival Krokodil
Galeb Nikačević i Mima Simić, Književni festival Krokodil. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, program druge i treće večeri festivala Krokodil biće premešten u Centar za kulturnu dekontaminaciju (CZKD), saopštili su danas organizatori, uz podsećanje da je ulaz na sve programe festivala slobodan i besplatan, kao i da se u zatvorenim prostorima nose maske.

Organizatori su omogućili i da se program festivala prati onlajn, uz kupljene karte, putem internet platforme entrio.si.

Večeras od 20 sati u CZKD publici festivala predstaviće se Igor Štiks, Ognjenka Lakićević, Ana Miloš, Damir Karakaš i Elvedin Nezirović. U program će se onlajn ukjlučiti i Aleksandar Hemon iz Prinstona.

Poseban segment biće posvećen sećanju na tragično preminulog pisca Bekima Sejranovića, a izvode iz njegovog dela čitaće glumac Leon Lučev, dok će u razgovoru s Vladimirom Arsenijevićem o Bekimu, njegovom liku i delu, govoriti izdavač Ivan Bevc i prozna autorka i pesnikinja Milica Vučković.

Održavanje festivala Krokodil pomogli su Evropska komisija, USAID, Balkan Trust for Democracy, Terre Solidaire, Nacionalna platforma Srbija stvara i Muzej Jugoslavije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar