Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Uprkos tome što država ulaže nedovoljno sredstva u kulturu umetnicima ne sme da splasne elan da se bave svojim poslom, ocenio je za Nova.rs Bojan Krivokapić.

– Čuo sam da je izdvojeno nula koma nešto za kulturu, a da li će se i kada menjati to ne znam. To je tragično stanje, ali gajim nadu da će se nešto promeniti – objašnjava naš poznati glumac.

Prema njegovim rečima, to nije samo fraza, već je „kultura prioritet svakog društva“. Ovakvim ulaganjima, ocenjuje, ona ide ka gašenju, ali ipak ne veruje da će se to desiti ni u najluđim snovima, „jer bi to bila nacionalna tragedija“. Na naše pitanje kakve projekte sprema, kaže da bi trebalo da radi predstavu u Narodnom pozorištu, ali još nema potvrdu:

– Tekst se zove „Milenijum“, zanimljiv je komad, ali još uvek sve lebdi u vazduhu. Takođe, postoje dve serije, manje su uloge u pitanju…

Na pitanje šta više voli, pozorište ili televiziju, odnosno filmove, ističe da ne razdvaja, voli i jedno i drugo, iako je više prisutan na „daskama koje život znače“.

– Važne su mi obe stvari, ako su scenariji dobri. Imao sam priliku da radim u seriji „Vera“, tekst je urađen fantastično.

Bojan Krivokapić Serija Branilac
Bojan Krivokapić Foto: RTS/Promo

Na privatnom planu, Krivokapić je okrenut supruzi i svojoj deci:

– Porodični život, divno je to, naporno, slojevito, pa se svašta dešava na dnevnom nivou. To vam je kao kardio trening i živaca i u fizičkom smislu, ali roditeljstvo je predivno – kaže glumac kroz osmeh za naš portal.

Juče je obeležen Svetski dan poezije, te pitamo da li je i ona na marginama društva?

– To je kompleksno pitanje. Poezija me uzbuđuje, uostalom, evo i Disa iza nas. Prilično je poezija zapostavljena, osim u našem esnafu. Nisam siguran koliko su poetske večeri ispraćene, ali u širem planu, nažalost, ne dopire do mnogo ljudi.

Govoreći o kolegama, rekao je da nema loše iskustvo ni sa kim, te mu je teško da izdvoji omiljenog:

– Mnogo sam voleo da radim sa nedavno preminulim Tanasijem Uzunovićem. Predrag Ejdus takođe više nije sa nama, a bilo je zadovoljstvo sarađivati sa njim. Tu je i moj otac, Miodrag Krivokapić, volim kada se nađemo u istom projektu. Takođe, sa Radetom Šerbedžijom, „uskočio“ sam u predstavu „Kralj Lir“ na Brionima. Ako moram da izdvojim omiljenog kolegu, njih bih izdvojio.

Bojan Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Naš sagovornik je uputio i poruku Čačanima:

– Borite se, treba da vam je stalo do kulturnih dešavanja. Smatram i da je ovaj događaj bio na visokom nivou. Želim da i ubuduće, do kraja manifestacije bude tako. I ne samo ove godine, kada je Čačak Nacionalna prestonica kulture, već da traje… Ne sme nad njom uzeti primat neukus, ja u to ne želim da verujem. Kada se to bude desilo, prestaću da se bavim ovom profesijom.

Bojan Krivokapić je rođen u Beogradu 28. januara 1986. godine. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Biljane Mašić. Stalni je član Narodnog pozorišta u Beogradu od 1. septembra 2012. godine. Popularnost je stekao u filmskom i televizijskom projektu Dragana Bjelogrlića, „Montevideo, Bog te video“, ali i drugim brojnim umetničkim ostvarenjima.

Bonus video: Ljuba Bulajić – Glumac među bajekrima ili bajker među glumcima?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar