Foto: Vladimir Milivojević Boogie/Promo

Godinu dana od kada je pala prva klapa objavljen je prvi trejler za debitantski film „Indigo kristal“ mladog reditelja Luke Mihailovića, čija je premijera zakazana za 7. mart u MTS dvorani u Beogradu.

U ovoj socijalnoj drami čija se radnja dešava u četiri dana glavne uloge poverene su Miodragu Radonjiću, Nini Janković, Denisu Muriću i Pavlu Mensuru.

Foto: Vladimir Milivojević Boogie/Promo

Radnja filma je smeštena u Šapcu, a prati tridesetogodišnjeg Vuka, koji izlazi iz zatvora na uslovnu slobodu nakon što je odležao osam godina robije. Uz pretnju da se vraća u zatvor ako napravi i najsitnije delo, Vuk počinje proces asimilacije, međutim konstantno ulazi u situacije koje aludiraju na stari život. Njegov lični krik za pomoć, ujedno je i simbolični generacijski krik za razumevanjem i pokušajem da se vrate na pravi put.

„Ovo je pre svega generacijski film koji se bavi kolektivnim odnosima u vremenu u kom živimo. Glavni lik ovog filma je kolektiv – sistem vrednosti u kome živimo. Izbor da se snima ‚ansambl film‘ je potreba da se zabeleži svedočanstvo vremena kome pripadamo“, naveo je glavni glumac Miodrag Radonjić.

Kompleksan, ali veoma savremen tekst napisao je reditelj Luka Mihailović, a kao producenti ceo projekat su podržali Miodrag Radonjić i Miloš Avramović, odnosno producentske kuće Arhangel Studios, Režim, kao i RTS.

U ostalim ulogama gledaćemo i Miloša Petrovića Trojpeca, Miloša Đurovića, Mateju Popovića, Goricu Popović i Milana Čučilovića, a kao specijalni gosti pojavljuju se i frontmeni grupe „Crni cerak“ – Relja Despotović i Đorđe Bibić, koji su uradili muziku za ovo ostvarenje.

Foto: Vladimir Milivojević Boogie/Promo

„Indigo kristal“ nakon beogradske premijere očekuje poseta i drugim gradovima u Srbiji, a u redovnom bioskopskom repertoaru će se naći od 9. marta širom zemlje i regiona. Distribuciju filma će raditi Art Vista.

Bonus video: Da li nam je porodica i dalje svetinja?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar