Foto: EPA/JIM LO SCALZO

"Shadow Kingdom" Boba Dilana izvorno je emitovan kao ekskluzivni streaming događaj u maju 2021, a sada je prvi put dostupan na vinilu, CD-u i platformama za streaming.

Na „Shadow Kingdom“ Dilan izvodi sasvim nove verzije pesama iz svog legendarnog kataloga – uključujući omiljene numere fanova „Forever Young“ i „It’s All Over Now, Baby Blue“, kao i neke od manje izvikanih dragulja iz šezdesetih – „Queen Jane Approximately“ i „The Wicked Messenger“.

Album i film „Shadow Kingdom“ sada su dostupni za preuzimanje i iznajmljivanje, a povodom izlaska Bob je objavio i spot za pesmu “Forever Young”, piše „Headliner“.

Jedan od najuticajnijih autora popularne muzike, pesnik i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, čija karijera traje više od šest decenija, predstavio je i prateći film „Shadow Kingdom“ rediteljke Alme Harel.

Film je snimljen na pozornici u Santa Moniki, kada je zbog pandemije koronavirusa nakratko prekinuo turneju, a Dilan je uz prateće muzičare u klupskom ugođaju izvodi 13 pesama iz prvog dela svoje karijere.

Prema kritici „Rolingston“ magazina, sada za ovaj album sakupljeni studijski snimci pesama koje su se pojavile u „Kraljevstvu senki“, dokaz su da koliko god film bio upečatljiv, ovo je projekat koji je napravljen za slušanje. Pesme se nižu, svaka od njih upada u zalutale note koje se brzo uklapaju u nove obrasce, poput DJ seta. Materijal ovde naginje ka 1960-im, sa tri izuzetka: „Forever Young“, sa „Planet waves“ iz 1974, „What Was It You Wanted?“, sa „Oh Mercy“ iz 1989, i novi instrumental bliži „Sierra’s Theme“. Ali čini se da snažno potcenjeni aranžmani potiču negde iz vremena između dva svetska rata, ako ne i pre početka 20. veka.

Dilan je najavio da u okviru turneje „Rough And Rowdy Ways“ dolazi u Evropu zbog niza koncerata, počev od Porta, preko San Sebastijana, Madrida, Montrea, Marseja, Milana i drugih gradova, do Rima 9. jula.

Bonus video: Džon Lenon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar