Foto: Anita Nađ

Nakon dužeg vremena Kralj Čačka ponovo nastupa u Beogradu, ovog puta u posebnom izdanju zajedno s Ninom Bajsić, RadioTeatrom i Saundtrackom za film koji nije snimljen. U saradnji s Menartom 18. novembra od 20 časova u Domu omladine biće beogradska premijera Soundtracka, a potom koncerti Kralja Čačka i Nine Bajsić.

Kralj Čačka pre dve godine je, u saradnji s RadioTeatrom iz Zagreba, pokrenuo projekat Soundtrack za film koji nije snimljen – radi se o ideji za posebnom pozorišnom predstavom koja kombinuje muzičku, radijsku i scensku umetnost u jedinstveni radiofonijski doživljaj. Naslušali smo se „Obrnutog reda stvari“ i „Voz vlaka“ – songova proizašlih iz iste predstave, a sada beogradska publika konačno ima prilike i da ij čuje uživo.

Publiku će kroz ovo putovanje provesti dvoje posebnih protagonista, koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu i sklonost izražavanju u različitim medijima. Zagrebačka pjesnikinja, kantautorka i dramaturškinja Nina Bajsić i beogradski pesnik, kantautor i slikar Nenad Marić (Kralj Čačka).

U maniru radiofonskog teatra, dramaturgija Soundtracka za film koji nije snimljen se ne zasniva samo na rečima i muzici, već je krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimkama i naracijom Pavlice Bajsić.

Bonus video: Remi Beograđani i Novosađani imaju koncertnu kulturu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar