Lutkarsko pozorište
Foto: Shutterstock

U takmičarskom delu 23. Međunarodnarodnog lutkarskog festivala "Zlatna iskra", koji se održava u Kragujevcu od 17. do 20. maja, biće izvedeno sedam predstava pozorišta iz Rusije, Španije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, saopštili su danas organizatori.

Festival organizuje kragujevačko Pozorište za decu Kragujevac, a u ponedeljak posle svečanog otvaranja biće prikazana prva takmičarska predstava „Potraga za plavim zecom“ novosadskog Pozorišta mladih.

U utorak će biti izvedene predstave „Dečak koji je sanjao more“, Pozorišta lutaka iz Mostara, i „Oh, la, la“ Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke.

Trećeg dana festivala, 19. maja, na repertoaru su „Gerdina soba“ Osobenjak teatra iz Petrograda, „Pinokio“ Lutkovnog gledališča iz Maribora i „Pinokio“ Državnog lutkarskog pozorišta Ruse iz Bugarske.

Poslednjeg dana festivala biće izvedena predstava „Nimo“, pozorišta Zero el kundakta iz Barselone.

O festivalskim nagradama odlučivaće tročlani žiri u sastavu: Dragana Miloševski Popova, glumica i rediteljka iz Skoplja, Davor Dragojević, glumac i reditelj iz Podgorice i Ana Kolbijanova, scenograf, kostimograf i kreator lutaka iz Ukrajine, koja trenutno radi kao scenograf u kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar