Treći međunarodni Festival Sola Foto: Promo

Treći međunarodni Festival Sola (koreografija, performans, fotografija) održaće se od 26. do 29. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, saopštili su iz Instituta za umetničku igru.

Festival će trajati četiri dana a na ovogodišnjoj manifestaciji će se predstaviti umetnici iz Mađarske, Hrvatske, Makedonije, Francuske, Austrije i Srbije.

Svečano otvaranje je 26. maja u 18 časova u ustanovi kuluture Parobrod. Na programu je izložba fotografija ALONE Mira Martinića, Carpe Diem, koreografija mione Petrović i performans In the meadow of the valley Nine Pantović.

U petak, 27. maja, na platou ispred Kulturnog centra Beograd s početkom u 12 časova Olivier Meyrou i Matias Pilet prikazaće koreografiju – La Fuite. U Madlenijanumu u 19 časova publika će moći da vidi koreografiju SunBengSitting Simmon Mayer (Austrija).

U Artget galeriiji KCB, 28. maja u 17 časova, gostuje Matea Bilosnić koja će izvesti performans Kata Strofa. A u Kulturnom centru Grad u terminima od 18 i 20 časova, performans Figuring Age će prikazati Boglárka Börcsök i Andreas Bolm.

U nedelju 29. maja, u Studentskom kulturnom centru od 19 časova na programu su dve koreografije – Dnevnik huligana Vasila Zafirčeva i Peto godišnje doba Olge Pango.

Svi programi Festivala sola su besplatni uz prethodnu najavu dolaska na mail: [email protected]

Bonus video: Izložba Vuka Vidora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar