Predrag Koraksić Koraks Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Karikaturista lista "Danas" Predrag Koraksić Koraks na dan proslave svog jubilarnog 90. rođendana, otkrio je da je ozbiljno povredio ruku i da je pitanje da li će moći da nastavi da pravi svoje karikature. "Sada ovi iz vlasti mogu da slave što sam se povredio", našalio se Koraks.

I na sam dan rođendana ide na terapije jer se radi o ozbiljnoj povredi, ali na sve to on ne odustaje od svojih karikatura.

„Skoro i da ne mogu ništa novo da uradim, pa se nešto mučim sa starim karikaturama, pravim neke kolaže i tako, pomažu mi deca, na taj način se snalazim. Ako mi se oporavi ruka, onda ću nastaviti, ali povreda je veoma ozbiljna“, rekao je Koraks za portal N1.

Na pitanje kako vidi situaciju u Srbiji, poznati karikaturista je ocenio da je sve ovo „deža vu“ i da je situacija identična kao što je bila za vreme Slobodana Miloševića.

„Redovno pratim, ja sve to znam, još za vreme Miloševića je tako bilo, oni se isto ponašaju. Čitava situacija je potpuno identična kao što je bila, samo možda za nijansu još gora“, smatra Koraks.

„Da sam u nekoj snazi ja bih došao na taj skup, ali ne mogu. I ovi bi mogli da proslave zbog toga što sam se ja povredio“, rekao je Koraks i dodao da je humor osnovni alat koji je srušio Miloševića.

„Zašto opozicija ne nosi table ili bilborde sa karikaturama sa nekim dosetkama, to bi pojačalo celu situaciju. Treba angažovati humoriste i karikaturiste. Ironija i humor treba isključivo da budu usmereni ka vlasti“, zaključio je Koraks.

Bonus video: Promocija knjige „Bez reči“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar