UK Parobrod Foto: Google maps

Konkurs za prvu bijenalnu nagradu "Aleksandar Deroko" otvoren je danas i trajaće do 15. avgusta, saopštila je Ustanova kulture "Parobrod". 

Cilj ovog priznanja, koje nosi ime srpskog arhitekte, umetnika i pisca, jeste da podstakne umetničko stvaralaštvo, a izbor dobitnika odnosiće se na delo objavljeno ili realizovano u protekle dve godine – od aprila 2019. do aprila 2021.

Za nagradu mogu konkurisati srpski i strani autori ili grupa istih iz oblasti arhitekture i urbanizma, tematskih i izložbi ilustracija, crteža, slika ili grafika čiji su radovi predstavljeni u relevantnoj kulturnoj instituciji, kao i autori monografija i naučnih radova koji se odnose na istoriju, umetnost i kulturno nasleđe na Opštini ili su posvećena istaknutoj ličnosti koja je tu živela.

Članovi žirija koji će odabrati dobitnika nagrade su: akademik i profesor na Arhitektonskom fakultetu Branislav Mitrović, ilustrator i profesor na Fakultetu primenjenim umetnosti Ratko Ćirić i istoričarka arhitekture i zamenica direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda dr Marina Pavlović.

Priznanje će pobedniku svečano biti dodeljeno 4. septembra u „Parobrodu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar