Foto:Promo

Koncertni spektakl "Indexi i prijatelji“ omaž je kultnom sarajevskom bendu. Povodom 60. godišnjice od osnivanja benda organizuje se pet regionalnih koncerata u Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu, Beogradu i Skoplju. Beogradski koncert je zakazan za četvrtak 27.oktobara u Mts dvorani.

U ovom zanimljivom i emotivnom projektu gde će se pevati vanvremenski hitovi kao što su „Bacila je sve niz rijeku“, „Sanjam“, „Balada“, „Da sam ja netko“, „Sve ove godine“, „Plima“, „Jutro će promijeniti sve” sa raznih strana sveta okupiće se živi članovi benda: Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, Vlado Pravdić, legendarni klavijaturista Bijelog dugmeta koji je muzičku karijeru počeo u Indexima. Tu su i gitariste Muris Varajić i Ivan Kukić.

Foto:Promo

Uz njih na bini će se smenjivati kombinacija iskusnijih i mladih pevača, vrhunskih vokalnih kvaliteta: Dado Topić, Hari Mata Hari, Zoran Predin , Branko Đurić-Đuro, Dino Jelusić, Nermin Puškar, Bojana Stamenov, Amel Čurić, Tamara Todevska, Dejan Cukić.

Indexi su najznačajnija bosanskohercegovačka pop rock grupa i jedna od najboljih ex-YU grupa koja je žarila i palila od 1962. do 2001. godine. U tom razdoblju su objavljena dva studijska albuma, 27 singlova, 12 kompilacijskih albuma, a poznato je i to da više njihovih pesama do sada nije objavljeno. Prvi nastup Indexi su imali u jesen 1962. u sarajevskom Domu milicije.

Foto:Promo

U početku su svirali instrumentalnu muziku i obrade svetskih hitova svojih uzora The Shadows, The Kinks i Cliffa Richarda, a kasnije su počeli snimati i svirati i svoje pesme. Poslednji koncert Indexa održan je u Banja Luci, u dvorani Borik 5. maja 2001. Nakon što je nenadmašni pevač Davorin Popović umro 2001. grupa prestaje da postoji. Gitarista Slobodan Bodo Kovačević je umro 2004. godine, bubnjar Đorđe Kisić 2005., a nedavno nas je napustio i legendarni Kornelije Bata Kovač.

Bonus video: Buč Kesidi_ Svaka proba nam je kao koncert

Komentari

Svi komentari (0)