Do sada nepoznata pesma preminulog kantautora Đorđa Balaševića premijerno je emitovana večeras u najpoznatijoj ulici regiona, Ulici Jovana Cvijića ispred kuće porodice jednog od najvećih umetnika na našim prostorima.

Predstavljanje ljubavne antologije pesama Đorđa Balaševića i premijera neobjavljene pesme Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Na posebnom audio-vizuelnom događaju, tamburaši su odsvirali nekoliko njegovih pesama, a pred Novosađanima koji su u velikom broju posetili ovo dešavanje članovi porodice, supruga Olivera, ćerke Jovana i Jelena i sin Aleksa podsetili su se nekih zajedničkih trenutaka koje su proveli sa Đoletom.

Zatim je emitovana pesma „Rođendanska“ koju je Balašević napisao, ali nije do sada objavljena.

Olivera Balašević Predstavljanje ljubavne antologije pesama Đorđa Balaševića i premijera neobjavljene pesme Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Ovom prilikom, Olivera Balašević je predstavila dopunjeno izdanje antologije ljubavne poezije tog kantautora, sa neobjavljenim pesmama i prepiskama supružnika.

Olivera Balašević Predstavljanje ljubavne antologije pesama Đorđa Balaševića i premijera neobjavljene pesme Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Đorđe Balašević umro je 19. februara 2021, a stanovnici brojnih gradova bivše Jugoslavije – Zagreba, Pule, Splita, Sarajeva, Podgorice, Skoplja, Mostara, baš kao i njegovog rodnog Novog Sada i Beograda, opraštali su se od velikog umetnika.

U rodnom Novom sadu Balašević bi uskoro trebalo da dobije i muzej “Atelje snova” na oko 500 kvadratnih metara. Muzej će se nalaziti u blizini novosadskog keja i Dunava koji su opevani u mnogim Balaševićevim pesmama.

****

BONUS VIDEO: Zašto je izgradnja muzeja Đorđa Balaševića podelila Novi Sad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare