Dani grčkog jezika Predstava Lisistrata Teatar Vuk Foto:Ljiljana Vulović

Кatedra za neohelenske studije Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu ove godine organizuje tri prigodne manifestacije kojima će se obeležiti 9. februar, Međunarodni dan grčkog jezika.

U četvrtak, 8. februara u 14 časova, profesori Stavrula Mavrogeni, Jorgos Кsidopulos i Кostas Кanakis održaće tri predavanja na grčkom jeziku na Filološkom fakultetu u Beogradu. Profesori predaju na Univerzitetu Makedonija u Solunu, na Univerzitetu u Patri i na Egejskom univerzitetu.

U petak, 9. februara, u 19 časova, studenti neohelenistike izvešće na grčkom jeziku predstavu „Lisistrata“, koja će biti titlovana na srpski jezik, u Teatru Vuk. Komad je rađen po ideji dr Nikosa Matjudakisa i dr Vojkana Stojičića, upravnika Кatedre za neohelenske studije.

Dani grčkog jezika Predstava Lisistrata Teatar Vuk Foto:Promo

U subotu, 10. februara u 19 časova, u Sali heroja Filološkog fakulteta će biti priređen koncert na kome će nastupiti tri gostujuća hora, dva iz Srbije i jedan iz Grčke. To su hor Udruženja srpsko-grčkog prijateljstva „Irida“, hor Helenske fondacije za kulturu u Beogradu „Helenofonija“ i ženski vokalni ansambl „Cantus arte“ iz Soluna.

Bonus video: Koncert hora „Singers united“ večeras u Beograd čiji su članovi iz deset zemalja sveta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar