Igor Vince
Igor Vince Foto: N1

Muzičar Igor Vins i njegov sastav održaće večeras od 19 sati nastup na Platou Milana Mladenovića kao uvod u devetu sezonu "Koncerata na Zidiću", saopšteno je iz Doma omladine.

Vins je upravo objavio novu pesmu i video spot „Sreća je“, pa će večerašnji nastup biti svojevrsna promocija ovog singla. Osim kantautora i njegovog pratećeg sastava na nastupu, zamišljenom kao plesno-muzički džem-sešn, pojaviće se i Nemanja Bošković, kao domaćin igrača, koji poziva svoje kolege, hip-hop, latino i afrobit igrače i one savremenog plesa, da se u što većem broju pridruže ovom jedinstvenom događaju.

Uoči koncerta Igor Vins kantautor, vokal i instrumentalista, poručio je da je „mnogo inspiracije i ljubavi utkao u stvaranje nove pesme“ i dodao:

„Muzika nema svoju potpunu lepotu ukoliko je ne prati ples, a ni plesa ne bi bilo bez muzike. Zato pozivamo plesače da nam se pridruže na Zidiću!“

Muzičari i igrači će, kako je zamišljeno, ostvarivati međusobnu komunikaciju i interakciju putem improvizacije na sceni i ispred nje. Razmene koje se dešavaju ovim putem postaju unikatne kompozicije pokreta i zvuka, stvarajući minijaturne performanse u datom trenutku.

„Pronaći živu muziku u Beogradu je pravi zadatak. Pronaći ples koji će tu muziku pratiti je još veći izazov. Mi vam dovodimo i jedno i drugo. Organizovanjem ovog događaja želimo da pokažemo šta nastaje kada se muzika i ples susretnu u improvizovanoj interakciji na licu mesta. Želimo da svaki pojedinac oseti srž ova dva elementa na svojoj koži i podeli ga dalje sa drugima, gradeći jedinstvenu energiju trenutka“, reči su Nemanje Boškovića uoči večerašnjeg nastupa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar