Foto: MTS dvorana/Promo

Koncertom u beogradskoj MTS dvorani 5. oktobra, zakazanom na šezdesetogodišnjicu izdavanja prvog singla "Love me do" legendarnih Bitlsa, beogradski bend Bestbeat će publiku provesti kroz pesme iz kompletne karijere liverpulske četvorke - od ranih dana Cavern kluba, u kome su Bestbeatovci nastupili više puta, pa sve do pesama sa poslednjeg Beatles nastupa na krovu zgrade Applea.

Ovaj koncert će biti poseban po tome što će grupa prvi put u karijeri izvoditi pesme u pratnji orkestra, u originalnim aranžmanima, baš kako ih je zamislio peti Beatles – sir George Martin.

Publici obećavaju, „Strawberry fields“, „Penny Lane“, „Something“, „She Loves you“, „Twist and Shout“ i ostale nezaboravne hitove.

Kako kaže Damjan Dašić (Sir Paul McCartney), bend se raduje svirci u rodnom gradu.

Foto: MTS dvorana/Promo

– Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo posle četiri godine, ponovo svirati pravi celovečernji koncert u rodnom gradu. A, u MTS dvorani smo nastupali pre tačno deset godina! Ovim koncertom, pored jubileja od izlaska prvog singla Beatlesa, naš bend obeležava i punih 17 godina otkako smo na sceni, a za dužinu našeg staža najzaslužnija je publika koja nas na ovakvim nastupima zdušno prati – kaže i dodaje:

– Posebno nam je drago što će nam se na sceni pridružiti orkestar „Muzikon“, jer u ovakvoj kombinaciji do sada nismo nastupali, a istini za volju, nisu ni Bitlsi. Dakle, očekuje nas nešto drugačiji koncert nego inače. U poslednjih godinu dana, otkako je ponovo živnula koncertna aktivnost dosta smo putovali po Evropi i srećni smo što pred nama i dalje postoje izazovi da se bavimo izvođenjem pesama najpopularnijeg benda 20 veka.

Bonus video: Džon Lenon 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare