Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija održaće u petak, 3. decembra koncert na Kolarcu inspirisan romantikom na francuski način, pod dirigentskom palicom Lija Mekfola, dok će kao solista nastupiti Kijan Soltani, saopštili su iz ove institucije. 

Novi „filharmonijski petak“ donosi publici muzičke portrete najpoznatijih ljubavnih parova, od ranog romantizma do 20. veka. Tragične ljubavi „Romea i Julije“ Berlioza i „Peleasa i Melizande“ Debisija, biće praćen i Ravelovim „Bolerom“, kao i Koncertom za violončelo i orkestar Laloa, u izvođenju violončeliste Kijana Soltanija.

Soltani je, kako podsećaju iz Filharmonije, trebalo da gostuje u prošloj koncertnoj sezoni ove institucije, ali je nastup odložen zbog pandemije.

Violončelista je nastupao sa vodećim svetskim orkestrima i dirigentima, a „Gramofon“ je njegovo sviranje nazvao „čistim savršenstvom“.

Kijan Soltani Foto:Marko Djokovic/BEOGRADSKA FILHARMONIJA

Želeći da predstavi novu generaciju mladih dirigentskih snaga, Beogradska filharmonija će nastupiti 3. decembra sa početkom od 20 sati sa Lijom Mekfolom koji ima odličnu reputaciju kao dirigent kako orkestarskog tako i operskog repertoara.

Bonus video:

Poruka Filhramonije Tasovcu