The Pixies, Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Koncert američkog benda "Pixies" (Piksiz), zakazan za 1. septembar na beogradskom stadionu “Tašmajdan”, odložen je za 31. avgust naredne godine, saopštila je danas koncertna agencija "Long plej" (Long play).

Bend je zbog globalne situacije sa pandemijom Kovid-19 bio prisiljen da pomeri čitavu turneju za narednu godinu, te tako i najavljeni nastup u Beogradu.

Već kupljene ulaznice, kako je navedeno u saopštenju „Long pleja“, važe za novi datum i nije potrebno menjati ih.

Ulaznica za koncert „Pixies“ 31. avgusta 2021. godine u prodaji su po cenama od 2.800 dinara za tribine i parter i 3.500 dinara za fan pit.

Oni koji žele da vrate ulaznice to mogu učiniti od 1. jula slanjem mejla na [email protected], ukoliko su karte kupili onlajn, ili lično na blagajni Štark arene ako su ulaznice kupili na prodajnim mestima „Tiket vižn“-a (Ticket Vision).

Fotografiju ulaznica kupljenih van Beograda treba poslati mejlom na [email protected].

Alternativni bend iz Bostona „Pixies“ svetsku pažnju privukao je strukturno i dinamički neuobičajenim, ali uzbudljivim pesmama poput “Caribou”, “Gigantic”, “Where Is My Mind”, “Debaser”, “Here Comes Your Man” i “Monkey Gone To Heaven”, zabeleženim na nizu danas kultnih gitarskih albuma: “Come On Pilgrim” (1987), “Surfer Rosa” (1988), “Doolittle” (1989), “Bossanova” (1990) i “Trompe le Monde” (1991), podseća „Long plej“.

Nakon raspada benda 1993. godine, pevač i gitarista Blek Frensis (Black Frances), gitarista Džoi Santijago (Joey Santiago), basistkinja Kim Dil (Deal) i bubnjar Dejvid (David) Lovering ponovo se okupljaju 2004. godine, a diskografski rad obnavljaju, doduše sada bez Dil, albumom „Indy Cindy“ (2014).

Sa basistkinjom Paz Lenčantin (Lenchantin) objavili su „Head Carrier“ (2016) i „Beneath the Eyrie“ (2019), koji je očuvao poznatu gnevnu ubrzanost, beskrajnu maštovitost i živopisnu „Pixies“ estetiku, o čemu svedoče singlovi „Catfish Cate“, „On Graveyard Hill“ i „Lone Rider“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar