Foto:Danilo Mijatović

Koncert na kojem će nastupiti Ana & The Changes i Ljubičice biće održan sutra 6. aprila od 21 sat u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda. Povod je predstavljanje novih albuma "Susret" i "Dok čekamo pad", koji su objavljeni istog dana - 15. marta, ali i pokušaj da se u praksi pokaže da su saradnja i prijateljstvo lepa osnova za divnu muziku i nezaboravne nastupe.

Ana Ćurčin i njen sastav The Changes u Beogradu nisu nastupali od maja 2021. godine, kada je praktično i počeo rad na Aninoj prvoj kolekciji pesama na srpskom jeziku. Tada je predstavljena pesma „Tu“, koja je u septembru iste godine dobila nagradu stručnog žirija Zadužbine Milana Mladenovića kao najbolja u 2021. Dve godine kasnije album „Susret“ je objavljen, a kao singl predstavljena je pesma „Zla“, koja je nastala na stihove Milene Marković. Bend čine Ana Ćurčin, Goran Antović, Ana Protulipac, Aleksa Milijanović i Milena Jančurić.

Ljubičice koncert u Beogradu nisu imale još duže, poslednji put u glavnom gradu grupa je nastupila 2019. godine. Posle dugih devet godina pančevački tandem objavio je dugosvirajuće izdanje „Dok čekamo pad“, a albumu su prethodili letnji singlovi „Opet“ i „Možda je vreme“. Uz album izašao je i treći video singl „Da li roboti se plaše“, koji je za dve nedelje prešao 100.000 pregleda na YouTube-u. Ljubičice su danas trio, uz braću Vuka i Petra Stevanovića, tu je i Olga Petrović.

Foto:Danilo Mijatović

Ulaz na koncert je od 20 časova, muziku bira DJ tim Zeleni kačket, Ljubičice nastupaju od 21 sat, a Ana & The Changes odmah posle njih. Obe grupe predstaviće nove pesme, ali neće zaboraviti ni na hit numere sa prethodnih izdanja.

Bonus video: Dodela nagrade Milan Mladenović Ani Ćurčin

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar